۴ تکنیک جذاب برای خشک کردن گوجه فرنگی در خانه

روش خشک کردن یکی از روش هایی است که برای حفظ و نگهداری میوه ها و برخی از مرکبات به مدت زیاد مورد استفاده قرار می گیرد؛ از جمله گوجه فرنگی که در برنامه غذایی ما جایگاه ویژه ای داشته و بسیار مورد توجه می باشد، با خشک کردن گوجه فرنگی می توان از فواید آن در تمامی فصول بهره مند شد.

خشک کردن روشی است که باعث می شود میوه ها مدتی طولانی ارزش خود را حفظ کنند، و مورد استفاده قرار گیرند؛ به عنوان مثال یکی از مرکبات خوشمزه و دارای خواص ارزشمند می باشد که به دلیل دارای آب بودن به مقدار زیاد، نمی توان برای مدت زیادی آن را نگهداری و مصرف نمود، برای جلوگیری از فاسد شدن و استفاده آن در هر زمان دیگری غیر از فصل فراوانی و برداشت آن، گوجه فرنگی ها را خشک می کنند، و درون ظرف های درب بسته درون یخچال قرار می دهند، این گوجه فرنگی های خشک شده را می توان در تهیه بسیاری از غذاها از جمله پاستا، سالاد، ساندویچ، پیتزا و سایر غذاها مانند مکمل غذایی به مصرف رساند. این روش (خشک کردن) به چند صورت انجام می شود که در ادامه مطلب به بیان و آموزش تمامی آنها می پردازیم.

آموزش خشک کردن گوجه فرنگی با چهار روش

ایده هایی زیبا و منحصر به فرد از روش های خشکاندن گوجه فرنگی

موارد مورد نیاز

  • گوجه فرنگی
  • پودر آویشن و یا پودر سیر
  • نمک

خشک کردن گوجه فرنگی

مراحل قبل از خشک کردن

ابتدا گوجه را شسته و یا پوست آن را گرفته و سپس خشک نمایید.

در هر دوصورت انتهای گوجه فرنگی را جدا کنید.

گوجه ها را از وسط دو نیم کرده و یا در صورت درشت بودن آنها را ورقه ای شکل به چند قسمت تقسیم نمایید.

چنانچه خواهان خشک گردن گوجه فرنگی ها بدون دانه بودید، می توانید به وسیله ی قاشق یا انگشت های دست خود دانه های گوجه فرنگی را بیرون بیاورید.

خشکاندن گوجه فرنگی با قرار دادن در مایکروفر

روش اول: با نور خورشید

برای خشک نمودن گوجه فرنگی ها می توان از روش سنتی قرار دادن در مقابل نورخوشید بهره برد، این روش به راحتی قابل اجرا می باشد و تنها نیاز به رعایت برخی موراد است، شرط انجام این روش ۳۲ درجه سانتی گراد بودن دمای هوا و پایین بودن رطوبت می باشد.

ابتدا گوجه فرنگی های ورقه و یا نصفه شده را بر روی سطح سینی از قبل چرب شده با روغن زیتون با فاصله ی مناسب از یکدیگر قرار دهید.(می توانید از یک پنجره سیمی نیز بهره ببرید)

اموزش خشک کردن گوجه فرنگی با قرار دادن درون فر

گوجه ها را در برابر نور خورشید و در هوای آزاد بگذارید.

بر روی آنها توری و یا در صورت تمایل پشه بند قرار دهید و شب ها آنها را به خانه ببرید تا شبنم به وجود نیاید.

زمانی حدودا میان ۴ روز تا ۲ هفته نیاز است تا گوجه ها خشک شوند، این متغیر بودن زمان بسته به قطر و اندازه ورقه های گوجه فرنگی، دما و طوبت هوا می باشد.

خشک کردن گوجه با روش های ساده با طعمی لذیذ

آموزش روش های خشکاندن گوجه فرنگی با استفاده از فر و مایکروفر

روش دوم: با فر

سینی فر را با فویل آلومینیومی بپوشانید و ورقه های گوجه فرنگی را با حفظ فاصله درون آن قرار دهید. همچنین می توانید آن را با روغن زیتون چرب نمایید و یا گوجه ها را درون پنجره سیمی چیده و درون سینی قرار دهید.

سپس فر را بر روی درجه ۱۰۰ تا ۱۲۰ درجه سانتی گراد تنظیم کرده و سینی گوجه ها را در آن بگذارید.

پس از مدت زمانی حدودا ۸ – ۱۲ ساعت گوجه فرنگی ها را از فر بیرون بیاورید و زمان دهید تا خنک گردند.

آموزش روش خشک کردن گوجه فرنگی با فر

آموزش شیوه ی آسان و راحت خشکاندن گوجه فرنگی

روش سوم: با دستگاه خشک کن

ابتدا سینی خشک کن را با روغن زیتون چرب نمایید.

ورقه های گوجه را بر روی سینی قرار دهید، گوجه ها باید از یکدیگر فاصله داشته باشند.

خشک کن را بر روی دمای مناسب(یعنی حدودا میان ۱۲۵ درجه تا ۱۳۵ درجه فارنهایت) تنظیم کرده و مدتی میان ۸ تا ۱۲ ساعت برای خشک شدن آن صبر نمایید.

هر از گاهی گوجه ها را بررسی نمایید تا زیادی خشک نشده و یا نسوزند.

پس از طی شدن زمان لازم و خشک شدن گوجه ها را از دستگاه خشک کن بیرون بیاورید و زمان دهید تا خنک گردند.

اموزش شیوه ی خشک کردن گوجه با نور آفتاب

 

روش چهارم:با مایکروویو

ابتدا ورقه های گوجه را درون مایکروویو با فاصله ی کافی قرار داده و سینی و یا ظرف دیگری را نیز در زیر آن برای جمع شدن آب خارج شده از گوجه ها بگذارد.

برای یک ربع ساعت مایکروویو را بر روی قدرت بالا (High)بگذارید.

پس از این مدت زمان درب مایکروویو را باز نموده و ورقه های گوجه را برگردانید، همچنین آب درون ظرف حاصل از گوجه ها را بر روی سمت دیگر گوجه ها بریزید.

دوباره مایکروویو را به همان شکل بر روی قدرت بالا قرار داده و مدتی حدودا یک ربع ساعت زمان دهید تا خشک گردند.

گوجه ها را پس از این مدت از داخل مایکروویو بیرون آورده صبر کنید تا سرد گردند(زمانی حدودا  سی دقیقه)

آموزش خشک کردن گوجه فرنگی با استفاده از 4 روش

چند نکته طلایی برای خشک کردن گوجه فرنگی

می توانید از گوجه فرنگی هایی با اندازه ی مساوی و برابر برای این منظور بهره ببرید.

همچنین می توانید پیش از خشک نمودن، بر روی گوجه فرنگی ها مقداری پودر آویشن، پودر سیر، نمک بریزید.

برای نگهداری طولانی مدت تر گوجه های خشک شده می توانید آنها را درون زیپ لاک، درون فریزر و یا درون شیشه ای حاوی روغن زیتون و سیبزیجات معطر قرار داده و در یخچال بگذارید و پس از یک روز از یخچال خارج سازید، سه ماه زمان برای نگهداری گوجه های خشک شده خودتان خریداری نموده اید.

و اما در مورد مزیت خشک کردن باید گفت که این روش نسبت به دیگر روش ها از جمله منجمد و کنسرو نمودن، و آماده سازی مرب و ترشی راحت است.

و دیگر اینکه خشک کردن موجب می گردد تا انتقال و نگهداری آسان تر و دسترسی در تمامی زمانها مقدور شود.

خشکاندن گوجه فرنگی و قرار دادن در شیشه همراه با روغن زیتون و سبزیجات معطر

آموزش خشکاندن گوجه فرنگی به چهار روش در خانه

همچنین می توانید گوجه های خشک شده را درون آسیاب پودر نموده و سپس الک نمایید، پودر گوجه فرنگی را درون ظرفی درب بسته و درون یخچال نگهداری نمایید.

آموزش خشک کردن گوجه فرنگی و تهیه پودر گوجه

در این مطلب آموزش خشک کردن گوجه فرنگی را به چهار روش بیان نموده ایم، شما کدبانوهای عزیز و هنرمند می توانید با استفاده از هر کدام از این روش ها گوجه فرنگی های خود را به راحتی در منزل خشک کنید. می توانید برای نحوه خشک کردن پسته تازه، خشک کردن سیب و خشک کردن فلفل کلیک کنید. از همراهی شما عزیزان گرانقدر نهایت سپاس را داریم.

منبع : آرگا

منابع سایتآرگا _ نورین بلاگ _ روزانه _ پزشکان بدون مرز _دانشنامه اسلامی _ تاپ ناز _ پرشین وی _ایرنا _ بیتوته حمایت مالی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا