گیاهان مناسب دیوار سبز برای انواع باغچه های دیواری در مکان های مختلف
داشتن گلخانه ای کوچک و زیبا در گوشه ای از منزل شما باعث طراوت و شادی بخشیدن به فضا و محیط منزل شما می شود. گیاهان مناسب دیوار سبز با سبزی و تازگی که دارند می توانند حس های خوبی به ما منتقل کنند. پیدا کردن مکان و یا دیواری برای قرار دادن و نگهداری از این گیاهان می تواند سخت باشد، اما ما در انتخاب نوع مکان و گیاهان مناسب دیوار سبز به شما در ادامه این مطالب کمک می کنیم، پس با ما همراه باشید.
آشنایی با گیاهان مناسب دیوار سبز
گیاهان مناسب دیوار سبز با توجه به شرایط موجود به وجود و یا نگهداری می شوند. در ادامه به انواعی از این دیوارها و معرفی آن ها به شما می پردازیم. دیوار سبز به دو دلیل به وجود می آید؛ اول آن که طبیعی به این صورت که گیاه به صورت خود جوش بر روی دیوار و یا سطح خارجی منزل و محیط کار شروع به رشد می کند. دوم روشی آگاهانه است که در آن معماران دنبال راهی برای ساختن دیواری با گیاهان سبز در داخل منزل می کنند. در شرایط حال و امروزی این گونه از دیوار ها در بین مردم محبوبیت خاصی پیدا کرده که با در میان گذاشتن این موضوع با معماران و افراد ماهر در انجام دکوراسیون های داخلی می توان این دیوار را با گیاهان مناسب به وجود آورد.
معرفی انواع مختلفی از دیوار سبز
دیوار سبز را از نظر نما می توان به دو دسته کلی تقسیم کرد؛
۱- دیوار سبز گسترده:
این دیوار با داشتن مزایایی چون اجرا و نصب آسان، سبکی و حمل و نقل آسان، آبیاری آسان و سریع، کم بودن هزینه های نگهداری، کم مصرف بودن آب، استفاده از تجهیزات و امکانات درون ساختمانی اشاره کرد. اما همانطور که هر چیز خوبی و معایبی نیز دارد از معایب این دیوار سبز به محدودیت در انتخاب نوع گیاه و کند بودن رشد گیاهان مناسب دیوار سبز می توان اشاره کرد. گیاهان مناسب دیوار سبز انواعی دارند که هر یک در محیطی این زیبایی را به بیننده القا می کند.
۲- دیوار سبز مدولار حجمی و گلدان های دیواری:
این دیوار سبز نیز مانند بالایی دارای معایب و مزایایی است که به معرفی از هریک از آن ها می پردازیم. از مزایای این دیوار و گیاهان می توان به امکان تشکیل آن در مکان های کم مساحت، متنوع بودن در انتخاب نوع گیاهان، ایجاد تنوع در سطح پوششی گیاهان اشاره کرد. این مدل با داشتن معایبی چون کند و سخت بودن اجرا، مصرف بالای آب، داشتن هزینه های بالا در تعمیر و نگه داری، دارا بودن وزن بالا، شناخته شده است.
انتخاب گیاهان مناسب دیوار سبز
در انتخاب گیاهان مناسب دیوار سبز باید به نکاتی همچون روش اجرای دیوار سبز، موقعیت اقلیمی و اکولوژیکی که شامل نور، دما، رطوبت می شود توجه بسیاری کرد. بهتر است در انتخاب این گیاهان از گیاهانی که بومی منطقه شماست استفاده کنید چون گیاهان غیر بومی هزینه های نگهداری و شرایط سخت برای حفاظت دارند. اگر دنبال گیاهانی برای محیط ساختمانی خود هستید بهتر است که از گیاهان آپارتمانی جهت رشد و زیبایی محیط استفاده کنید که لازم به فراهم کردن شرایط مختلف برای رشد آن ها نباشد.
معرفی انواعی از دیوار سبز در دکوراسیون داخلی
۱- دیوار سبز در دکوراسیون حمام:
شاید به نظر استفاده یک نواخت از یک نوع گیاه در مکان جذابیت چندانی نداشته باشد اما کمک گرفتن از گیاهان مخصوص به صورت سه بعدی در مکان های دارای شرایط مکانی خوب می تواند آرامش و نشاط را به آن محیط هدیه دهد.
۲- دیوار مناسب در محل نشیمن:
استفاده از باغچه دیواری به صورتی زیبا و کم حجم می تواند فکری خلاقانه برای فضای داخلی نشیمن باشد. بهتر است که در ایجاد این فضا با محیط خارجی تعادل ایجاد کنید تا نتیجه عکس در این باره نگیرید.
۳- دیوار مناسب فضای پاسیو:
اگر فضای پاسیو شما نیز مکانی بی روح و خسته کننده است می توانید با قرار دادن گیاهان مناسب دیوار سبز جانی دوباره به این محیط ببخشید. اگر فضا به صورت کافی وجود ندارد و نمی توانید این نوع دیوار را در آن محل قرار دهید می توانید از گلدان های زینتی نیز برای تزیین در آن محل استفاده کنید.
۴- دیوار سبز فضای خارجی:
در اجرای این طرح در محیط خارجی منزلتان می توانید از هر نوع گیاهی که مورد علاقه شماست استفاده کنید، در این محل می توانید از هرچیزی و هر گیاهی که فکر می کنید نقش موثری در زیبا سازی محیط دارد استفاده کنید و تنها نکته ای دارای اهمیت است انتخاب نوع رنگ آن ها با محیط می باشد.
۵-دیوار سبز با ابعاد کوچک:
برای انتخاب دیوار سبز نیازی نیست که وسواس زیادی در ابعاد آن به خرج دهید. بهترین گزینه این است که دیوار هایی را برای مکان های مورد نظر انتخاب کنید که با رعایت تعادل بصری زیبایی و نشاط به آن محیط ببخشد.
فواید استفاده از دیوار سبز
استفاده و انتخاب گیاهان مناسب دیوار سبز باعث به وجود آمدن یک سری محاسن و ویژگی ها می شود که زیبایی و طراوت بخشیدن به محیط تنها گوشه ای از این ویژگی می باشد. افزایش قیمت ملک، ساختن منظره ای زیبا برای دیدن خود و همسایگان، افزایش فضای سبز در محدوده خانه، کاهش دما در تابستان، بهتر شدن وضعیت هوا، ایجاد نوعی مقاومت در برابر جریان های هوایی و باران و رعایت کردن توسعه های پایدار از دیگر محاسن و مزایا این نوع دیوار ها می باشد.
منبع : آرگا
برچسب :