کود فروت ست و عناصر تشکیل دهنده این کود کشاورزی

به طور کلی کود فروت ست از کودهای کشاورزی محسوب می شود که نام آن به این دلیل فروت ست شده که مرحله صفر تشکیل میوه در نهنج را فروت ست می نامند. یعنی دقیقا زمانی که گل تصمیم به تقسیم سلولی می گیرد را اصطلاحا فروت ست می خوانند. امروزه این کودها به خاطر افزایش میوه های سر درختی مورد توجه قرار گرفته است.

آشنایی با کود فروت ست

بهتر است بدانید که در واقع فروت ست عبارتی برگرفته از دو ترکیب SEt و FRUIT واژه های انگلیسی باشد که به تنظیم میوه معروف است، تنظیم میوه در حقیقت رخ داده در نهنج گل به منظور تشکیل میوه اولیه می باشد و در حالت کلی نیز فروت ست به مرحله آغازین ساخت میوه درخت اطلاق می شود.

خصوصیات کود فروت ست

هر اقدامی که در کشاورزی انجام می شود به طور قطع هدفدار بوده و انجام فروت نیز از این قائده به دور نخواهد بود. در واقع اجرای برنامه فروت ست موجب مواردی مانند افزایش کمی و کیفی میوه، جلوگیری و پایین آمدن میزان ریزش گل و میوه درختان، گلدهی و ساخت میوه، نزول ریزش جوانه و کاهش سال آوری می گردد.

آرزوی هر باغداری افزایش رشد میوه در کنار بالا رفتن تعداد میوه های سر درختی می باشد تا از لحاظ اقتصادی سرمایه ای برای کشاورز به وجود آید به همین خاطر در آغاز فصل بهار و اوایل فروردین ماه و در برخی مناطق نیز اواخر اسفند ماه که دمای خاک پایین است و جوانه ها در حال تورم هستند و همچنین جریان شیره آهسته می باشد تغذیه جوانه ها و برخورداری آن ها از مواد غذایی بسیار ضروری خواهد بود.

به طور کلی این کود ترکیب متناسبی از عناصر ازت، روی، بر و پتاسیم خواهد بود که این امکان را برای گیاه به وجود می آورد که عناصر غذایی مورد نیاز برای سال آینده را ذخیره و خود را برای ورود به فصل زیستی جدید آماده کند. وجود این عناصر در کنار یکدیگر به بهبود و افزایش گلدهی و تبدیل بیشتر گیاه به میوه کمک کرده و در نهایت کیفیت بهتر محصول را به دنبال خواهد داشت.

توجه داشته باشید که استفاده از این ترکیب در شروع فصل و هنگام تورم جوانه ها موجب افزایش انرژی گیاه، جلوگیری از ریزش گل و در نهایت تولید میوه های سالم خواهد شد.

عناصر تشکیل دهنده فروت ست

به طور کلی کود فروت ست از سه عنصر بر، ازت و روی تشکیل شده که نقش آن ها را به صورت جداگانه در ادامه شرح داده ایم.

عناصر موجود در کود بهاره

این عنصر برای به وجود امدن میوه مناسب است و موجب جلوگیری از ناتوانی در لقاح گل ها می شود. دقت داشته باشید که اگر تلقیح گل دچار ضعف باشد در نهایت میوه ای بد قیافه و ناقص به وجود می آید.

روی یکی از عناصری است که نقش مهمی در تولید کلروفیل، سنتز ویتامین C، مزه و بوی محصولات، شکل گرفتن رنگدانه و متابولیسم ازت دارد. همچنین باعث سرعت بخشیدن فعالیت های فتدسنتز و آنزیمی خواهد شد. فقدان روی نیز در اغلب اوقات باعث دیرتر شکفته شدن جوانه های رویشی و زایشی در درختان می شود.

این عنصر نقش چشمگیری در فتوسنتز داشته و یکی از اجزای تشکیل دهنده ابتدایی در برابر ترکیبات آلی مانند اسید های نوکلئیک و اسید های آمینه می باشد.

دستورالعمل و زمان استفاده از کود

بهتر است بدانید که کود فروت ست در طول فصل رشد گیاه بایستی در سه نوبت اجرا گردد. نوبت اول بلافاصله پس از برداشت میوه، نوبت دوم زمان تورم جوانه ها و باز شدن اولین برگ ها در فصل بهار و نوبت سوم نیز پس از تشکیل میوه ها خواهد بود.

دقت داشته باشید که اهمیت این مراحل در درختان مختلف می تواند متفاوت باشد که در ادامه به بیان هر کدام از این مراحل پرداخته ایم.

ترکیبات مهم درون کود بهاره

  • نوبت اول: فروت ست پس از برداشت

در فروت ست پس از برداشت، درخت در فرصت کوتاهی که دارد بایستی پیش از ریزش برگ ها جوانه هایش را تقویت نماید. شما در این مواقع می توانید با محلول پاشی کودهای مورد نیاز برای برنامه فروت ست به درخت کمک نمایید تا مواد غذایی بیشتری را در جوانه هایش ذخیره کند.

دقت داشته باشید که هرچه از زمان برداشت میوه ها بگذرد توانایی برگ ها برای فعالیت و جذب عناصر کاهش می یابد. بنابراین سعی کنید فروت ست پس از برداشت به تاخیر نیافتد و برگ سبزینگی مناسبی داشته باشد. همچنین برای درختانی که زودتر از ۱۵ مرداد برداشت می شوند بایستی کود از ۱۵ مرداد به بعد استفاده شود اما برای درختانی که پس از ۱۵ مرداد برداشت می شوند باید فروت ست بلافاصله پس از برداشت انجام شود.

  • نوبت دوم: فروت ست زمان تورم جوانه ها

در نوبت دوم بایستی از کود فروت ست در زمان تورم جوانه ها استفاده نمایید. دقت داشته باشید که در بسیاری از درختان مانند درختان هسته دار با توجه به اینکه برگ در زمان تورم جوانه وجود ندارد بنابراین فروت ست در زمان تورم جوانه ها نیز چندان تاثیرگذار نخواهد بود.

اما با این حال در درختانی مانند درختان دانه دار یا انگور باید در زمان باز شدن اولین برگ ها و پیش از باز شدن گل ها فروت ست استفاده شود.

دستورالعمل استفاده از کود بهاره

  • نوبت سوم: فروت ست پس از تشکیل میوه

در نوبت سوم نیز بایستی فروت ست پس از تشکیل میوه مورد استفاده قرار بگیرد که اغلب باعث افزایش ظرفیت بزرگ شدن میوه و جلوگیری از ریزش آن در فصول گرم سال خواهد شد. بهتر است بدانید که زمان اجرای این مرحله کاملا مشخص است و در زمان نخودی شدن یا فندقی شدن میوه بایستی اجرا شود.

مزیت های استفاده از کودهای فروت ست در کشاورزی

همانطور که می دانید تاثیراتی که فروت ست بر گیاه دارد بسیار نمود بیرونی خواهد داشت. با این حال در ادامه سعی کرده ایم تا مهم ترین و شایع ترین فواید استفاده از فروت ست را شرح دهیم.

  • گرده افشانی زیاد
  • میوه دهی زیاد و باکیفیت گل ها
  • تشکیل شدن سریع جوانه های گل
  • کاهش ریزش میوه و برگ ها
  • مقاومت در برابر سرما و آفات در گیاهان
  • بهترین لقاح ممکن

مزیت های استفاده از کود فروت ست

توصیه های مهم در استفاده از کود

  • در هنگام استفاده از این کود توصیه می شود که همیشه محلول های شیمیایی را به موقع به گیاهتان وارد کنید.
  • برای گیاهانی که به تازگی به مرحله میوه دهی رسیده اند بیش از حد از محلول استفاده نکنید.
  • برای میزان مصرف هر محلول بایستی با کارشناس کشاورزی حتما مشورت نمایید.
  • بهتر است محلول پاشی را در هوای ملایم مثلا اول صبح یا عصر انجام دهید.
  • برعکس گیاهان جوان برای گیاهان مسن سعی کنید حتما از محلول های شیمیایی به میزان حداکثر استفاده نمایید.

کاربرد کود بهاره برای گیاهان

همچنین در ادامه پیشنهاد می شود که با کلیک بر روی لینک های مقابل با مطالب کود کلسیم و کود سه بیست نیز آشنا شوید.

منبع : آرگا

برچسب :

منابع سایتآرگا _ روزانه _ دانشنامه اسلامی _ تاپ ناز _ پرشین وی _ایرنا _ بیتوته _ دلگرم _ سلام دنیا _ همگام درس _ فال و خواب _ توپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا