ویژگی های آب سالم چیست و چطور آب ناسالم را تشخیص دهیم؟

همانطور که می دانید نوشیدن آب ناسالم و آلوده سلامت انسان را به خطر می اندازد. اگر می خواهید بدانید آب سالم چه ویژگی هایی دارد و چطور می توان آب سالم را از ناسالم تشخیص داد با این مطلب از آرگا همراه ما باشید.

آشنایی با ویژگی های آب سالم

آب سالم به آبی اطلاق می شود که فاقد آلودگی های میکروبی بوده ؛همچنین بدون بو و رنگ خاصی باشد. در ضمن مواد سمی در آن دیده نشود. آب سالم باید ظاهر زلالی داشته و حاوی مواد معدنی در حد مجاز باشد. تامین آب سالم از اولیه ترین و در عین حال اساسی ترین گام ها در جهت تامین بهداشت می باشد.

 

در این مطلب با ویژگی های آب سالم آشنا می شوید . همچنین روش های تشخیص آب سالم از ناسالم را فرا می گیرید.

ویژگی های آب سالم

اساسی ترین روش برای بررسی سلامت آب این است که ویژگی های ظاهری آن مورد بررسی قرار گیرد. آب سالم بدون رنگ و طعم بوده و زلال و شفاف می باشد. ولی این اول کار بوده و در مرحله بعد باید مطمئن شوید که این آب فاقد هر نوع آلودگی میکروبی و ویروسی است.

تشخیص این موارد بدون بررسی در آزمایشگاه تخصصی میسر نیست. دقیقا به این دلیل است که تیم های تخصصی فنی در تمام دنیا به صورت مداوم آب شرب شهروندان را مورد آزمایش قرار می دهند تا از سلامت آن مطمئن شوند. در ضمن ممکن است آب به مواد سمی یا مواد آلی مضر برای بدن انسان آلوده شده باشد که در هر صورت برای داشتن آب و پاک و سالم و قابل شرب ، تصفیه بهترین گزینه خواهد بود. مجددا تاکید می شود آب سالم فاقد هر نوع رنگ و بویی می باشد.

چه بیماری هایی توسط آب انتقال می یابند؟

طیف گسترده ای از بیماری ها ممکن است توسط آب ناسالم به بدن انسان منتقل گردند که وبا و حصبه و اسهال شناخته شده ترین آن ها می باشند. متاسفانه افراد زیادی در سراسر دنیا به دلیل بیماری های ناشی از آب آلوده از بین می روند. به کمک دستگاه های تصفیه آب می توان از بروز بیشتر این بیماری ها جلوگیری کرد.

بعضی بیماری هایی که توسط آب ایجاد می شوند به علت وجود آلودگی هایی مانند آلودگی ناشی از تخلیه زباله ها در آب، وجود حیوانات مرده در آب و خاک های آلوده به وجود می آیند. متاسفانه انسان ها در سال های اخیر با طبیعت رفتار درستی ندارند و سبب آلودگی بخش زیادی از منابع آبی دنیا شده اند.

در صورتی که آب مصرفی با فاضلاب تماس یابد، ممکن است به باکتری خطرناکی به اسم ایکلای آلوده شده و این باکتری موجب بیماری های گوارشی و اسهال گردد.

تصفیه راهکار دستیابی به آب سالم

یک راهکار برای دستیابی به آب سالم عمل تصفیه است. آب بهترین چشمه ها و منابع آبی نیز دارای بعضی مواد مضر می باشند که با عمل تصفیه می توان آن را سالم تر نمود. تصفیه آب در مراحل متعددی این مواد ناسالم را حذف نموده و آب شرب سالمی را در اختیار می گذارد.

سرب، آفت کش ها و مواد شیمیایی، کلر زیاد،رسوب ، پاتوژن و کلر زیاد بعضی از مواد مضر می باشند که سبب آلودگی آب می گردند و گاه با چشم غیر مسلح دیده نمی شوند .  آب هر ناحیه ای معمولا دارای بعضی مواد معدنی مانند کلسیم، آهن ، و منگنز است که به خودی خود برای بدن مفید بوده ولی اگر میزان آن از حد معینی بالاتر رود، ضمن این که ممکن است رنگ و طعم آب را تغییر دهند ، مصرف آن نیز برای بدن مضر باشد.

تصفیه آب کمک می کند این مواد متعادل شده تا هم طعم بهتری یافته و هم برای سلامت سودمند باشد.

مصارف عمده آب سالم

از جمله مصارف عمده آب می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  • مصارف شهری شامل مصارف خانگی ( شستشو، آشامیدن، تهیه غذا و …)، صنعتی، تجاری،
  • مصارف کشاورزی و دامداری
  • تولید نیرو
  • مصرف تفریحی و تفرجگاهی
  • پرورش ماهی و آبزیان

چه منابعی سبب آلودگی آب سالم می شوند؟

از جمله مهمترین منابع آلودگی آب موارد زیر می باشند:

  • پساب ها و فاضلاب ها که به دلیل داشتن مواد آلی قابل فاسد شدن یا مواد سمی و احیانا رادیواکتیو آب را آلوده می کنند.
  • آلودگی های کشاورزی ماند کودهای شیمیایی و حیوانی و همچنین سموم دفع آفات نباتی و امثال آن
  • آلودگی های حرارتی مانند آب های خیلی گرمی که در تاسیسات صنعتی تولید و وارد رودخانه ها می شوند. این آب ها نیز به دلیل حرارت بالا و فقدان اکسیژن محلول ممکن است برای محیط زیست مشکلاتی را همراه آورند.
  • آلودگی هایی که توسط گردش آب در طبیعت ممکن است روی دهد. مانند آلودگی هایی که توسط موجودات موجود در مسیر آب ها و حتی لایه های مختلف زمین ایجاد می شوند.

روش های تشخیص آب سالم از ناسالم

در سال های اخیر روش های تشخیص آب سالم از ناسالم با پیشرفت روبرو شده است. در حال حاضر بهترین راهکار همچنان استفاده از آزمایشگاه های پیشرفته علمی برای این کار می باشد. ولی شایان ذکر است که امروزه بعضی اپلیکیشن های گوشی همراه طراحی شده که به تشخیص بهتر افراد عادی کمک می نماید.

متاسفانه آب شیر نیز ممکن است به مواد زیادی آلوده بوده که راهکار ساده بررسی سلامت این آب آن است که شیر آب را به مدت ۶ ساعت باز نکرده و اگر بعد از این تایم، رنگ، بو و طعم آبی که از شیر خارج شد، تغییر یافت ، قطعا به بعضی مواد آلوده شده است.  استفاده از دستگاه های تصفیه خانگی کمک می کند این آلودگی ها از آب حذف شده و آب سالم و پاکی در دسترس قرار گیرد.

انواع آب قابل آشامیدن

یقینا هر آبی قابلیت آشامیدن نداشته و تنها آب هایی که به روش های صحیح و علمی تصفیه شده اند، قابل شرب هستند. به طور کلی آب آشامیدنی به ۷ گروه مختلف دسته بندی می شود.

این آب خوشبختانه در بیشتر مناطق کشور در دسترس می باشد. و در اکثر مواد قابل آشامیدن است. مصرف آب لوله کشی در بیشتر مناطق فاقد ضرر است و قابل استفاده برای همگان می باشد. البته همواره این خطر است که بعضی مواد مضر در مسیر لوله کشی آب به آن وارد شده و سبب آلودگی آب گردند.

از این رو استفاده از یک دستگاه تصفیه در منزل می تواند این آلودگی های احتمالی را حذف نموده و آب سالم تری در اختیار شما بگذارد.

چشمه های آب معدنی منبع این مایه ارزشمند می باشند که در غالب موارد دارای مواد معدنی مفید زیادی برای سلامت انسان هستند. البته شایان ذکر است استفاده بیش از حد از آب معدنی می تواند سبب بروز مشکلاتی در فرد گردد. از این رو در مصرف آن زیاده روی نکنید. جهت اطلاع از مزایا و معایب آب معدنی کلیک کنید.

آبی که در پروسه تصفیه آن، انگل ها، باکتری ها و قارچ ها حذف می شوند، خالص گفته می شود. برای افرادی که آب لوله کشی منزل آن ها به هر دلیلی آلوده شده است، آب خالص گزینه مناسبی خواهد بود. در پروسه تصفیه این آب، گاه مواد مفیدی مانند فلوراید نیز حذف می شود.

دقت کنید که استفاده مدام از آب خالص فرد را از مواد مفیدی مانند فلوراید محروم می نماید.

  • آب گاز دار یا سودا

این آب نیز با طعم خاصی که دارد پر طرفدار بوده و یک نوشیدنی سالم محسوب می شود. بیشتر مردم دنیا دوست دارند از این آب استفاده کنند. مواد معدنی موجود در آب گاز دار نسبت به دیگر آب ها کمتر بوده و از لحاظ قیمت به علت فرایند تهیه ، گران تر می باشد. سودا جایگزین خوبی برای نوشابه بوده ولی نباید سبب حذف دیگر انواع آب از رژیم شما شود.

یکی از قدیمی ترین و سنتی ترین آب هایی که انسان در طول تاریخ مورد مصرف قرار داده آب چاه می باشد. این آب به طور مستقیم از درون زمین بیرون می آید و ممکن است با آلودگی های زیادی همراه باشد. بعضی معتقدند استفاده از آب چاه بعد از تصفیه برای سلامت انسان سودمند است.

این آب همانطور که از اسمش پیداست دارای مواد قلیایی بوده و اسیدیته آن نسبت به دیگر انواع آب بیشتر می باشد. خوردن آن مانعی نداشته ولی در طولانی مدت ممکن است سبب خنثی شدن اسیدهای بدن شده و بیماری هایی را موجب شود. در صورت تمایل برای آشنایی با خواص آب قلیایی کلیک کنید.

آبی که تبخیر و بعد تقطیر می شود، آب مقطر گفته می شود. برای افرادی که آب تصفیه در دسترس ندارند، استفاده از این آب نعمت بزرگی می باشد. تبخیر تمام مواد معدنی مفید آب را از بین می برد از این رو نمی توان آن را گزینه همیشگی مناسبی دانست. برای دانستن روش تهیه آب مقطر در خانه  روی لینک کلیک کنید.

منبع : آرگا

برچسب :

منابع سایتآرگا _ روزانه _ دانشنامه اسلامی _ تاپ ناز _ پرشین وی _ایرنا _ بیتوته _ دلگرم _ سلام دنیا _ همگام درس _ فال و خواب _ توپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا