فواید گوشت گیاهی و آشنایی با انواع مختلف آن

شاید برایتان بسیار جالب باشد و تا کنون نام گوشت گیاهی به گوش شما نخورده باشد با این حال این گوشت ها از مواد بسیار گوناگونی ساخته می شود و دارای انواع مختلفی می باشد. فواید گوشت گیاهی را در ادامه برایتان بیان می کنیم و شما می توانید اطلاعات بسیار خوبی را از این ماده بدست آورید.

ویتامین های موجود در گوشت گیاهی

فواید گوشت گیاهی و اطلاعاتی در مورد این گوشت

برای تهیه گوشت گیاهی از مواد گیاهی و بسیار ساده ای استفاده می شود و این مواد شامل گلوتن گندم، توفو، پروتئین نخود، نشاسته سیب زمینی، لوبیا و عدس، آجیل و دانه ها و سبزیجات می باشد و معمولا به این نوع گوشت ها گوشت های تقلبی نیز گفته می شود.

سرشار از آنتی اکسیدان ها

یکی از مهم ترین فایده ای که این نوع گوشت ها با خود به همراه دارند این است کهن دارای آنتی اکسیدان های طبیعی می باشند و می توانند از بسیاری از بیماری های مزمن مانند سرطان پیشگیری کنند زیرا رادیکال های آزاد را خنثی می کنند و از بروز تداخلات شدید در متابولیسم های سلولی جلوگیری خواهد کرد.

وجود ویتامین ها

در این نوع گوشت ها ویتامین های بسیاری وجود دارد و شما می توانید با استفاده از این گوشت ها به جای گوشت های معمولی این ویتامین ها را به بدن برسانید و از کمبود آن ها پیشگیری نمایید.

مناسب برای رژیم غذایی

این گوشت ها دارای فواید بسیاری برای رژیم غذایی می باشند و می توانند به افراد کمک کنند تا از چاقی و اضافه وزن پیشگیری نمایند و از بروز دیابت و بیماری هایی که مزمن هستند پیشگیری خواهد کرد.

پیشگیری از فشار خون بالا

این گوشت های گیاهی می توانند از بروز فشار خون بالا در بدن افراد مبتلا به به بیماری فشار خون پیشگیری خواهد کرد و این افراد می توانند با خیال بسیار راحت از این گوشت ها استفاده کنند.

پیشگیری از سرطان ها

بسیاری از گوشت های حیوانی می توانند منجر به ایجاد سرطان گردد و این ها نتایج یک سری تحقیقاتی می باشد که در سازمان بهداشت جهانی انجام شده است بنابراین این سازمان مردم را دعوت می کند تا از گوشت های گیاهی به جای گوشت های حیوانی استفاده نمایند.

فواید گوشت گیاهی

مضرات این گوشت ها

با این که این گوشت گیاهی دارای فواید بسیار زیادی برای بدن هستند با این حال ممکن است یک سری مشکلات شدید را نیز برای بدن ایجاد نمایند. این گوشت ها حاوی افزودنی های خوراکی هستند و ممکن است چربی های اشباع زیادی نیز داشته باشند. البته که برخی از تولید کننده ها به این گوشت ها ویتامین هایی مانند ویتامین B12 را اضافه نمی کنند و این مورد می تواند یکی از بد ترین قسمت های گوشت گیاهی باشد زیرا این ویتامین در بدن بسیار ضروری می باشد.

البته که این گوشت های گیاهی نسبت به گوشت های حیوانی دارای مواد معدنی کم تری اند و بسیاری از افراد اصلا علاقه ای به استفاده از آن ها ندارند. از دیگر مواردی که می توان جزئی از عارضه های این گوشت ها در نظر گرفت این است که از روغن های تصفیه شده استفاده می کنند و دارای قند های افزوده اند.

انواع گوشت های گیاهی و ارزش غذایی آن ها

گوشت های گیاهی دارای انواع متفاوتی می باشد و ارزش غذایی هر کدام با دیگری متفاوت می باشد. در ادامه انواع این گوشت ها را با ارزش غذایی که دارند برایتان بررسی می کنیم.

گوشت گیاهی سیتان

این گوشت از گلوتن گندم ویتال تهیه می‌شود و از لذیذترین گوشت های گیاهی به شمار می‌رود و در غذاهای سرخ شده مانند ساندویچ ها و انواع ماکارونی ها استفاده می گردد. گوشت گیاهی سرشار از پروتئین می باشد و شما می توانید به راحتی آن را جایگزین گوشت های حیوانی کنید. البته در این گوشت مقدار کمی آهن، کلسیم و پتاسیم نیز موجود می باشد و می تواند میزان مواد معدنی مورد نیاز بدن را برای فرد تامین نماید.

نکته: به یاد داشته باشید که این گوشت گیاهی از گلوتن تهیه می شود، بنابراین برای افرادی که بیماری سلیاک مبتلا هستند مناسب نیست و می‌تواند مشکلاتی را ایجاد نماید.

انواع گوشت گیاهی

گوشت گیاهی بیاند میت

این گوشت گیاهی یکی از برندهای معروف گوشت های گیاهی می باشد و این برند در ابتدا قصد داشت فقط همبرگرهای گیاهی تولید نماید و بعد از مدت ها گوشت گیاهی را نیز به محصولات خود اضافه نمود.

ماده اصلی که در این محصول به کار رفته از پروتئین نخود می باشد و همچنین این ماده دارای روغن نارگیل، پروتئین برنج، کره و مخمر خشک است و فاقد سویا و گلوتن است و برای افرادی که بیماری سلیاک دارند بسیار مناسب است این افراد نیز می‌تواند از گوشت های گیاهی به میزان بسیار زیادی استفاده نمایند. استفاده از این گوشت می تواند ویتامین B12، روی و آهن روزانه بدن فرد را تامین نماید.

برگر های ایمپاسیبل

این برگ ها از سیب زمینی و پروتئین سویا تهیه می‌شود و مکمل های آهن نیز به آن اضافه می شود و طعم آن به گوش شبیه خواهد شد. این برگ را به صورت کامل از گیاهان تهیه می‌شود و حتی آهن آن نیز از ساقه سویا ها گرفته می‌شود. مقدار کمی از این گوش می تواند ۵۰ درصد از روی مورد نیاز بدن و ۳۰ درصد از ویتامین ب ۱۲ و مقداری از آهن روزانه را تامین نماید.

جک فروت

جک فروت یا نان صحرایی نوعی میوه استوایی می باشد و از آن می توانید گوشت های گیاهی تهیه کنید. انگشت گیری در مقابل با سایر گوشت های گیاهی کم کالری و پروتئین و چربی زیادی ندارد اما چون دارای فیبر بسیار زیادی می باشند می توان گفت یکی از بهترین آنها به شمار می رود.

گوشت گیاهی و خاصیت های آن

گوشت گیاهی سالم

با دانستن اطلاعاتی در مورد فواید گوشت گیاهی بسیاری از افراد دوست دارند از سالم ترین گوشت های گیاهی استفاده کنند و جالب است بدانید سالم ترین گوشت های گیاهی آن هایی می باشند که می توانید تا حد ممکن آن ها را به شکل اصلی و کامل خود مورد استفاده قرار دهید.

در پایان می توانید با کلیک بر روی لینک های زیر سایر مطالبی که در زمینه دانستنی های علمی نوشته شده است را مانند مضرات چربی ترانس و ویژگی های آب سالم مشاهده نموده و اطلاعات خود را در این زمینه ها نیز افزایش دهید.

منبع : آرگا

برچسب :

منابع سایتآرگا _ روزانه _ دانشنامه اسلامی _ تاپ ناز _ پرشین وی _ایرنا _ بیتوته _ دلگرم _ سلام دنیا _ همگام درس _ فال و خواب _ توپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا