طرز تهیه مشتک یزدی

مشتک یزدی و یا مشتوک یزدی، یک نوع صبحانه محلی و خوشمزه استان یزد می باشد. این صبحانه با مواد اولیه مقوی و سالم چون گردو، پنیر، سبزیجات، تخم گشنیز و… آماده می شود. می توانید این خوراکی خوشمزه و مقوی را به عنوان یک میان وعده سالم و مقوی برای کودکان خود نیز آماده کنید.

مشتک یزدی به معنای مشت کوچک، یک خوراکی سبک و مقوی است. علت نامگذاری این خوراکی نیز به دلیل روش تهیه آن و اندازه کوچک آن می باشد. روش طبخ و مواد این غذا، فرهنگ مردم یزد را در تهیه غذاهای سالم و مقوی نشان می دهد. البته در برخی از رسپی ها از دیگر مواد چون کنجد، ارده، زیره سبز و… نیز برای این خوراکی استفاده می کنند. شما نیز می توانید با توجه به سلیقه و ذائقه غذایی خود برخی از مواد را به این خوراکی محلی یزدی اضافه و از طعم آن لذت ببرید.

مواد لازم
نان خشک کوبیده شده: ۱ بشقاب
گردو: نصف لیوان
گوجه فرنگی: ۲ عدد
پنیر: به مقدار لازم
پیاز متوسط: ۱ عدد
سبزیجات معطر: ۳ قاشق غذاخوری
تخم گشنیز: به مقدار لازم
مراحل
گام 1
پیاز را پوست کرده و نگینی خرد کنید.

گام 2
گردو را در غذاساز ریخته و میکس کنید.

گام 3
سپس نان، پنیر، سبزیجات و پیاز را نیز به غذاساز اضافه و مواد را میکس کنید.

گام 4
گوجه فرنگی را از وسط برش و با رنده ریز آماده کنید.

گام 5
سپس مواد داخل غذاساز را در یک کاسه ریخته و با گوجه فرنگی مخلوط کنید.

گام 6
تخم گشنیز را نیز در آخر به مواد اضافه و مخلوط نمایید.

گام 7
مواد را به خوبی ورز دهید تا خمیر آماده شود.

گام 8
سپس به اندازه یک گردو کوچک از مواد برداشته و در کف دست گرد و حالت بدهید.

گام 9
تمام خمیر مشتک یزدی را به همین صورت به شکل دلخواه آماده کنید.

منابع سایتآرگا _ نورین بلاگ _ روزانه _ پزشکان بدون مرز _دانشنامه اسلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا