طرز تهیه قیمه کورگ غذای سنتی سنندج با ۲ روش پخت

قیمه کورگ از جمله غذاهای سنتی ایرانی با طعم لذیذ می باشد که متعلق به شهر سنندج است. در ترکیبات این غذای لذیذ گوشت چرخ شده و تره از مواد اصلی محسوب می شوند. در ادامه شما علاقه مندان را با طرز تهیه قیمه کورگ آشنا می کنیم.

قیمه ها نیز متنوع اند که هر کدام طعم، شکل و رنگ و بوی منحصر به خود را دارا می باشند. خورش قیمه از معروف ترین و محبوب ترین قیمه ها در غذای ایرانی دانسته می شود که علاوه بر آن در زمینه آشپزی می توان به سایر قیمه ها همچون قیمه نثار قزوین، قیمه بادمجان، قیمه نخود یزد و پیچاق قیمه اشاره داشت.

طرز پخت قیمه کورگ خوشمزه و خوش طعم

مواد لازم

  • ۲۰۰ گرم گوشت چرخ شده
  • یک کیلو سبزی تره
  • یک چهارم پیمانه آبلیمو
  • دو عدد پیاز
  • اندازه کافی کره و یا روغن
  • اندازه کافی زردچوبه
  • اندازه کافی فلفل و نمک

طرز تهیه قیمه کورگ با گوشت

در گام اول تره ها را بشویید و زمان دهید تا آب اضافه آنها گرفته گردد. سپس سبزی تره خرد نمایید به طوری که تکه های خرد شده ۵.۰ سانتیمتر داشته باشند. پیاز را نیز ریز کرده و به شکل خلالی ریز نمایید.

سپس یک تابه را بر روی حرارت قرار داده و کمی روغن درون آن بریزید، اکنون پیازها را در روغن اغ تابه تفت بدهید تا به رنگ طلایی درآید. بعد فلفل، زردچوبه و نمک را به آن بیفزایید.

گوشت را به پیاز اضافه کرده و تا زمان تغییر رنگ گوشت به تفت دادن ادامه دهید. وقتی بوی گوشت به طور کامل در فضا پیچید و به خوبی تفت خورد؛ سبزی تره خرد شده را در تابه ریخته و با گوشت و پیاز قدری تفت بدهید.

در تابه را بر روی آن قرار دهید تا به خوبی پخته گردیده و به روغن درآید. در آخر هم آبلیمو را اضافه کنید.

نکات طلایی تهیه قیمه کورگ

  • توجه داشته باشید که قیمه کورگ لازم است بی آب بوده و به طور کامل روغن بیفتد.
  • زمان دهید تا تره ها به خوبی خشک گردند و سپس آن ها را ریز نمایید.

آموزش طرز تهیه قیمه کورگ خوشمزه

کورگ واژه ای کردی است که معنای سبزی تره را می رساند. که روش های مختلفی برای تهیه آن وجود دارد. ما هم در این مطلب به آموزش دو روش، یکی با گوشت و یکی با سویا می پردازیم که در روش دوم به طرز تهیه قیمه کورگ با سویا می پردازیم.

مواد لازم

  • ۲۰۰ گرم سویا
  • نیم کیلو سبزی تره
  • ۲۰ گرم کره
  • یک عدد پیاز
  • یک دوم پیمانه آب
  • اندازه لازم پودر زنجبیل و پودر آویشن اختیاری
  • اندازه لازم زردچوبه
  • اندازه لازم فلفل سیاه و نمک

آموزش تهیه قیمه کورگ با سویا

برای این منظور ابتدا تره ها را بشویید و در اندازه های کوچک خرد نمایید. بعد سویا را داخل ظرفی که آبجوش دارد؛ بریزید و زمان دهید تا کمی در آن باقی بماند و نرم گردد.

اکنون پیاز را به شکل نگینی ریز نموده و همراه مقداری کره درون تابه ای بر روی حرارت ملایم تفت بدهید. بعد پیاز را نیز به آن افزوده و تفت بدهید تا سبک گردد.

سپس سویا را از آب بکشید و آب آن را دور بریزید. بعد درون تابه به پیاز و تفت خورده بیفزایید و مقداری دیگر تفت بدهید. کمی فلفل سیاه، زردچوبه، نمک و به دلخواه پودر زنجبیل و پودر آویشن را به مواد اضافه کنید.

اکنون به تفت دادن ادامه دهید تا عطر خامی ادویه های افزوده شده گرفته شود. سپس تره های خرد شده را به مواد داخل تابه بیفزایید تا به خوبی سرخ شده و رنگ آنها تغییر رنگ دهد. در نهایت هم میزان ذکر شده از آب را درون تابه ریخته و زمان دهید تا خوب پخته شود.

پس از گرفته شدن آب داخل تابه، تابه را از روی حرارت کنار بگذارید و بعد غذا را در ظرف مناسب سرو بکشید و با استفاده از برگ ریحان آن را تزیین نمایید.

طرز تهیه قیمه کورگ

در این مطلب از شما بابت همراهی تان سپاسگذار و متشکریم و امیدواریم این ۲ آموزش مورد توجه تان واقع شده باشد.

منبع : آرگا

منابع سایتآرگا _ روزانه _ دانشنامه اسلامی _ تاپ ناز _ پرشین وی _ایرنا _ بیتوته _ دلگرم _ سلام دنیا _ همگام درس _ فال و خواب _ توپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا