طرز تهیه سوتی پلو

مواد لازم:
برنج4 پیمانه شیر۴ پیمانه زعفران دمکردهبه میزان لازم نمکبه میزان لازم کره۱۰۰ گرم
طرز تهیه و دستور پخت:

سوتی پلو را می توانید همراه مرغ سوخاری و گوشت کوفته ای نیز سرو کنید.

همچنین می توانید مقداری کشمش، خرما یا زرشک را با کمی کره یا روغن تفت کرده و هنگامی که سوتی پلو را سرو می کنید بر روی آن بریزید.البته این به ذائقه و سلیقه ی شما دارد بستگی دارد.

سوتی پلو نیز همانند برنج دمی درست می شود فقط بجای آب درون شیر پخته می شود.

به همین دلیل طعم تا حدودی شبیه شیر برنج می باشد.

دوستان فقط به این نکته توجه کنند، به علت این که برای پخت سوتی پلو از شیر استفاده شده است، پس سوتی پلو را مانند همه برنج های دم ی دیگر که به همراه آن ها می توانستیم از ماست یا دوغ استفاده کنیم، به هیچ عنوان استفاده نکنند.

چون ترکیب شیر با ماست یا دوغ باعث مسمومیت شدید می شود.

البته می توانید در کنار سوتی پلو از مرغ و یا گوشت آب پز نیز استفاده کنید.

مرحله اول تهیه سوتی پلو:
برای تهیه برنج دمی ابتدا باید حداقل برنج را به مدت حداقل چند ساعت درون آب گرم قرار دهید تا خیس بخورد، با این کار هم برنج شما سریع تر پخته می شود و هم قد بیشتری هنگام پخت می کشد.

برای شستن برنج، کافی است به آرامی برنج خود را با دست کمی هم بزنید و چند بار آب آنر عوض کنید، تا آب برنج زلال شود، و در انتها بر روی برنج خود آب گرم به همراه یک قاشق غذا خوری نمک بریزید، تا کاملا در آب خیس بخورد.

مرحله دوم تهیه سوتی پلو:
شیر را درون قابلمه ای که می خواهید سوتی پلو را درون ان درست کنید بریزید، شیر را بر روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید.

سپس زعفرانی که از قبل آماده کرده اید به همراه نمک به شیر اضافه کنید.

آبی که برنج در آن خیس خورده بود را بریزید و برنج را به شیر اضافه کنید، گاه گاهی برنج به همراه شیر را هم بزنید تا هم برنج ته نگیرد و هم شیر از قابلمه سریز نشود.

نکته: در این مرحله درب قابلمه را نگذارید چون هنگامی که شیر به نقطه جوش می رسد اگر شعله زیر آن را کم نکرده و مرتب هم نزنید سریز شده و از قابلمه بیرون می ریزد.

هنگامی که برنج شما پخته شد و شیر جذب آن شد، به طوری که بتوان با قاشق برنج را در وسط قابلمه کمی جمع کنید، کره را بر روی برنج درون قابلمه قرار دهید، حرارت غذا باعث می شود کره ذوب شده و جذب برنج شود.

در این مرحله قابلمه را از روی شعله بردارید و شعله پخش کن را روی شعله قرار دهید، سپس دوباره قابلمه را روی شعله پخش کن قرار داده و دم کنی را روی قابلمه بگذارید و اجازه بدهید سوتی پلوی شما حدود ۲۰ الی ۳۰ دقیقه با حرارت ملایم پخته شود تا کاملا دم بکشد.

نکته: استفاده از شعله پخش کن باعث می شود حرارت به صورت یکنواخت به تمامی قسمت های مختلف ته قابلمه منتقل شود و ته دیگ سوتی پلوی شما کاملا یکدست و طلایی شود.

اگر شما برای تهیه ی سوتی پلو از قابلمه تفلون یا نسوز استفاده کرده اید می توانید، هنگامی که می خواهید دم کنی را روی قابلمه بگذارید ابتدا با قاشق روی برنج خود را کاملا صاف کنید، سپس دم کنی را روی قابلمه بگذارید.

بعد از این که سوتی پلوی شما آماده شد دم کنی را از روی قابلمه بردارید و سینی یا دیسی که می خواهید سوتی پلو را در آن سرو کنید بر روی قابلمه گذاشته و هنگامی که سینی یا دیس خود را هم زمان با دسته ها یا کناره ی قابلمه ی خود گرفته اید قابلمه را برگردانید.

در این حالت سوتی پلوی شما به صورت قالبی از قابلمه جدا می شود.

اگر این کا را دوست نداشتید می توانید سوتی پلو را در ظرف مناسبی سرو کرده و با هر چه که دوست داشتید میل کنید. نوش جان

منابع سایتآرگا _ نورین بلاگ _ روزانه _ پزشکان بدون مرز _دانشنامه اسلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا