طرز تهیه زیتون پرورده؛ طرز تهیه زیتون پرورده معروف شمالی، دو نوع طرز تهیه زیتون پرورده

طرز تهیه زیتون پرورده

زيتون در اوایل تابستان بیشتر دیده می شود زیرا معمولا در اوائل تابستان شروع به گل دادن مي كند و ميوه آن كم كم ظاهر مي شود. زیتون برای انواع زخم های دهانی، سرطان، یبوست؛ امراض قلبی و … مفید است. معمولاً آن را به صورت دسر یا ترشی همراه با غذا استفاده می کنند. زیتون پرورده یکی از دسرهای خیلی مقوی و خوشمزه می باشد که البته زیتون پرورده های شمالی به دلیل طرز تهیه خاصشان معروف تر هستند. در اینجا طرز تهیه سه نوع زیتون پرورده را برایتان شرح خواهیم داد.

طرز تهیه زیتون پرورده شمالی

طرز تهیه زیتون پرورده شمالی

مواد موردنیاز:

  • زیتون بدون هسته (500 گرم)
  • مغز گردو (200 گرم)
  • آب انار ترش (1 پیمانه)
  • سیر (2 حبه)
  • نعنا، گشنیز و چوچاق (2 قاشق سوپخوری)
  • نمک و گلپر (به مقدار کافی)
  • رب انار (یک سوم پیمانه)
  • دانه انار ترش (یک دوم پیمانه)

طرز تهیه زیتون پرورده شمالی

دستور تهیه

  • مغز گردو را سابیده سپس سبزی ها را شسته و کاملاً خرد می کنیم. بهتر است که زیتون شور نباشد ولی اگر زیتونی که در دسترستان است شور بود به مدت یک ساعت در آب سرد خوابانده تا شوری آن گرفته شود.
  • سپس زیتون ها را در کاسه ای گود ریخته و مغز گردوی ساییده شده و سبزی های خرد شده را به آن اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. اگر سبزی چوچاق (نوعی سبزی شمالی) در دسترستان نباشد می توانید به جای آن از نعنای خشک استفاده کنید.
  • سیر را کاملاً کوبیده و به مخلوط زیتون اضافه می کنیم. آب انار, رب انار و دانه انار ترش رو درون مخلوط کن بریزید. نمک و گلپر را اضافه کنید و زیر و رو کنید تا مخلوط شوند. مخلوط به دست آمده را ۲ ساعت در یخچال قرار دهید تا جای بیفتد.

طرز تهیه زیتون پرورده با رب انار

مواد موردنیاز:

  • زیتون (1 کیلو)
  • رب انار (1 پیمانه)
  • مغز گردوی چرخ شده (1 پیمانه)
  • سیر (1 بوته)
  • گلپر (2 قاشق چای خوری)
  • دانه انار ترش (نصف پیمانه ساییده شده که بستگی به ذائقه تان می توانید اضافه کنید)
  • سبزی معطر (2 بسته)

طرز تهیه زیتون پرورده شمالی

دستور تهیه

ابتدا باید هسته های زیتون را جدا کرده و به خوبی شسته شود. سپس سبزی معطر را به خوبی شسته و چرخ می کنیم.

معمولاً به این صورت است که باید سبزی و دانه انار را با هم بسابیم (اگر آسیاب برقی در دسترس داشتید که چه بهتر از آن استفاده کنید) وقتی سبزی را چرخ کردیم آب زیتون را خالی کرده و گردوی چرخ شده و سبزی و رب انار گلپر سیر کوبیده رابا هم مخلوط می کنیم سپس مقداری از اب انار را میریزم باز مخلوط می کنیم اگر مزه و ترشی ان خوب بود بقیه آب انار را نمی ریزیم در صورت تمایل می توان ترشی و سیر آنرا بیشتر کرد.


چند نکته در مورد خوشمزه تر شدن زیتون پرورده

  • چنانچه زیتون تلخ بود آن را چند بار بجوشانید و آب را تخلیه کنید تا تلخی آن رفع شود.
  • اگر در زیتون پرورده از گردوی بیشتری استفاده کنید، رنگ زیتون پرورده شما روشن تر می شود و اگر انار بیشتری استفاده کنید، رنگ آن تیره تر می شود.
  • زیتونی که استفاده می کنید باید سبز، بدون هسته و ریز باشد. هر چه زیتون ها ریزتر باشند، خوشمزه تر و طعم زیتون پرورده بهتر می شود. پسزیتون هسته دار و درشت را برای تهیه این غذا استفاده نکنید.
  • زیتون مصرفی می بایست تازه باشد. برای امتحان تازه بودن آنها هم نیاز است که یکی از آنها را بخورید. زیتون زیر دندان نه باید خیلی سفت و نه خیلی شل باشد.
  • گردوی که استفاده می کنید باید تازه و مرغوب باشد زیرا افزودن گردوی کهنه به زیتون پرورده باعث می شود که این پیش غذا به سرعت طعم تلخی بگیرد.
  • قبل از اینکه زیتون را به مخلوط اضافه کنید، آن را با آب نشویید زیرا باعث کپک زدن زیتون پرورده می شود.
  • رب اناری که در تهیه زیتون پرورده استفاده می کنید، باید ترش و شیرین باشد. هرگز رب انار کاملا شیرین یا بسیار ترش را برای طعم دار کردن این پیش غذا استفاده نکنید.
  • در تهیه این پیش غذا از پیاز تازه یا پنیر استفاده نکنید. بعضی از افراد سبزی های معطر را هم برای طعم دار کردن آن استفاده می کنند که نتیجه آن جالب نیست مگر اینکه سبزی ها معطر بومی که در شمال کشور رشد می کنند را استفاده کنید.
  • برای نگهداری از زیتون پرورده از ظروف شیشه ای در دار استفاده کنید و در یخچال قرار دهید.
  • زیتون پرورده را با هر غذایی می توان میل نمود. غذاهایی مانند کشک بادمجان، قورمه سبزی، خورش بادمجان و تمام غذاهای جنوبی و تهیه شده در مناطق کویری با این پیش غذا پیشنهاد نمی شوند.

منابع سایتآرگا _ روزانه _ دانشنامه اسلامی _ تاپ ناز _ پرشین وی _ایرنا _ بیتوته _ دلگرم _ سلام دنیا _ همگام درس _ فال و خواب _ توپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا