طرز تهیه خمیر پیتزا با ۵ روش عالی و فوری
خمیر پیتزا نان کوچکی است که پایه اصلی برای ساخت پیتزاهای مختلف است و شما می توانید این نوع خمیر را به راحتی در منزل تهیه کنید و یا آن را به صورت آماده خریداری کنید. توجه داشته باشید که اگر تمایل دارید خمیر پیتزا طعم بهتری داشته باشد بهتر است آن را خودتان را در منزل تهیه کنید برای ساخت خمیر پیتزا روش های مختلفی وجود دارد و شما می توانید با توجه به مواد لازمی که در دسترس دارید به کمک یکی از روش ها خمیر پیتزای سالم و با کیفیتی را در منزل درست کنید.
طرز تهیه خمیر پیتزا با ۵ روش
خمیر پیتزا و پنیر پیتزا پایه اصلی برای پخت پیتزا هستند و اگر شما تمایل دارید در منزل پیتزاهایی با کیفیت و سالم درست کنید بهتر است خودتان برای تهیه پنیر پیتزا خانگی دست به کار شوید.
۱. دستور تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر
درست کردن خمیر پیتزا بدون مخمر یکی از انواع روش های ساده برای تهیه خمیر پیتزا است و شما می توانید با کمک این روش خمیر پیتزای خوشمزه ای را در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
- روغن مایع : یک استکان
- آرد سفید : ۳.۵ لیوان
- زرده تخم مرغ : دو عدد
- شیر : یک استکان
- نمک : به مقدار لازم
- بیکینگ پودر : یک قاشق چایخوری
- شکر : یک قاشق مرباخوری
روش تهیه
برای تهیه خمیر پیتزا بدون مخمر ابتدا زرده تخم مرغ و شکر و نمک را درون ظرفی مناسب بریزید و مخلوط این مواد را هم بزنید.
در مرحله بعدی طرز تهیه خمیر پیتزا شیر را به مخلوط زرده تخم مرغ بیفزایید و مواد را هم بزنید سپس روغن را به زرده اضافه کنید. درون ظرفی مناسب آرد و بیکینگ پودر را با یکدیگر ترکیب کنید و مخلوط این مواد را به زرده تخم مرغ به آرامی اضافه کنید.
همه مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و ورز دهید.
خمیر پیتزای آماده شده را درون ظرف درب داری بریزید و ظرف را به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه درون یخچال قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده خمیر را از یخچال بیرون آورید.
کف ظرف نچسبی را چرب کنید سپس خمیر را در کف ظرف پهن کنید. پنیر پیتزا و سس و سبزیجات و هر گونه مواد دلخواه خود را روی خمیر پیتزا بچینید.
۲. دستور تهیه خمیر پیتزا با شیر
برای تهیه خمیر پیتزا می توانید از شیر و مخمر فوری استفاده کنید در ادامه این مطلب طرز تهیه خمیر پیتزا با شیر را به شما عزیزان آموزش می دهیم.
مواد لازم
- روغن مایع : دو تا سه قاشق چایخوری
- آرد سفید : ۳۵۰ گرم
- مخمر فوری : دو قاشق مرباخوری
- شکر : یک قاشق چایخوری
- شیر گرم : ۱ تا ۱.۵ پیمانه
- نمک : یک قاشق چایخوری
روش تهیه
برای تهیه خمیر پیتزا ابتدا مخمر را درون ظرف دربسته به مدت ۱۵ دقیقه بریزید تا حجم آن دو برابر شود سپس نمک و آرد و شکر را الک کنید و روغن را به مخلوط آرد بیفزایید و هم بزنید سپس مخمر را به مواد اضافه کنید. شیر گرم با دمای ۵۰ تا ۶۰ درجه را به صورت آرام آرام به مخلوط مواد خمیر پیتزا اضافه کنید و با کمک دست مواد را مخلوط نمایید توجه داشته باشید که بهتر است شیر را تا حدی به مخلوط مواد خمیر پیتزا اضافه کنید که خمیر حالت چسبندگی نداشته باشد می توانید ابتدا یک پیمانه شیر را به مخلوط مواد خمیر پیتزا بیفزایید و در صورت نیاز باقی مانده شیر را به صورت قاشق قاشق به مواد خمیر پیتزا اضافه کنید سپس خمیر پیتزا را روی سطحی صاف قرار دهید و به مدت ۱۰ دقیقه ورز دهید و در صورت چسبندگی خمیر مقداری آرد به آن اضافه کنید تا خمیر نرم و کش دار شود.
خمیر پیتزا را درون ظرف چرب شده قرار دهید و روی آن را بپوشانید.
ظرف حاوی خمیر پیتزا را به مدت یک ساعت در مکانی گرم قرار دهید تا خمیر پیتزا ور آید و حجم آن دو برابر شود.
۳. دستور تهیه خمیر پیتزا با ماست
دستور تهیه خمیر پیتزا با ماست یکی دیگر از روش های ساده برای تهیه خمیر پیتزا است و در این روش برای طرز تهیه خمیر پیتزا از آرد و ماست و بیکینگ پودر و نمک و روغن مایع استفاده می شود.
مواد لازم
- ماست : ۱ و ۱/۴ لیوان
- بیکینگ پودر : دو قاشق چایخوری
- آرد : دو لیوان
- نمک : ۱/۴ قاشق چایخوری
- روغن مایع : ۱/۴ لیوان
روش تهیه
برای تهیه خمیر پیتزا با ماست آرد و نمک و بیکینگ پودر را درون ظرفی مناسب بریزید و همه این مواد را با یکدیگر ترکیب کنید.
وسط آرد را گود کنید و ماست و روغن را در وسط آرد بریزید و با کمک قاشق آرد را با ماست و روغن مخلوط کنید تا خمیر چسبناک و سفیدی ایجاد شود.
توجه داشته باشید که اگر خمیر شل باشد می توانید مقدار کمی آرد به آن اضافه کنید و اگر خمیرتان سفت بود می توانید مقداری ماست به آن بیفزایید.
در مرحله بعدی طرز تهیه خمیر پیتزا با ماست، خمیر را روی کاغذ روغنی چرب شده در سینی فر پهن کنید و یک لایه از سس گوجه فرنگی را روی خمیر بریزید سپس پنیر پیتزا و مواد غذایی و سبزیجات دلخواه خود را روی خمیر پیتزا بچینید و سینی فر را درون فر قرار دهید تا پیتزا پخته شود.
۴. دستور تهیه خمیر پیتزا فوری در ۱۰ دقیقه
اگر شما زمان کافی برای تهیه خمیر پیتزا را ندارید نگران نباشید می توانید با کمک این روش خمیر پیتزا را به صورت فوری و در ۱۰ دقیقه در منزل تهیه کنید.
مواد لازم
- آرد نان : ۱.۵ تا ۲ پیمانه
- خمیر مایه : ۲ قاشق چایخوری
- آب گرم : ۲/۳ پیمانه
- نمک : یک قاشق مرباخوری
- روغن مایع : دو قاشق سوپخوری
- پودر پیاز و یا پودر آویشن : به مقدار لازم
- پودر شیر : به مقدار لازم
- عسل : دو قاشق سوپخوری
روش تهیه خمیر پیتزای ۱۰ دقیقه ای
برای تهیه خمیر پیتزا به صورت فوری ابتدا آب ولرم و عسل را درون ظرفی مناسب بریزید سپس این مواد را با یکدیگر مخلوط کنید و خمیر مایه را به آن ها بیفزایید و به مدت ۵ تا ۱۰ دقیقه صبر کنید تا خمیر عمل آید.
در مرحله بعدی دستور تهیه خمیر پیتزا فوری نمک و روغن مایع را درون ظرفی جداگانه بریزید سپس خمیر مایه عمل آمده را به روغن مایع اضافه کنید و بدون اینکه مواد را هم بزنید آرد را به صورت آرام آرام به آن ها بیفزایید سپس با کمک قاشق مخلوط آرد و خمیر مایه را هم بزنید. روی سطحی مناسب را آردپاشی کنید سپس خمیر پیتزا را روی سطح آردپاشی شده ورز دهید تا خمیر کش دار و براق شود و چسبندگی آن از بین برود. خمیر پیتزا را به مدت ۱۰ دقیقه استراحت دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده کف قالب پیتزا را چرب کنید و خمیر را با کمک دست در کف قالب پهن کنید و مواد دلخواه و پنیر پیتزا را روی خمیر قرار دهید.
۵. دستور تهیه خمیر پیتزا حرفه ای
برای تهیه خمیر پیتزا می توانید از روش سرآشپز های حرفه ای استفاده نمایید که در این صورت پیتزای با کیفیت و خوشمزه ای را خواهید پخت.
مواد لازم
- آرد : ۴.۵ پیمانه
- خمیر مایه فوری : ۱ قاشق چایخوری
- روغن : ۱/۴ پیمانه
- آب : ۱ و ۳/۴ پیمانه
- روغن زیتون برای رومال کردن : ۱ قاشق غذاخوری
- نمک : ۱ و ۳/۴ قاشق چایخوری
- آرد ذرت : به میزان لازم
روش تهیه خمیر پیتزا فوری در منزل
ابتدا آرد را درون یخچال قرار دهید تا خنک شود سپس درون ظرفی مناسب آرد و پودر خمیر مایه فوری و نمک را با یکدیگر مخلوط کنید و روغن زیتون را به ترکیب مواد بیفزایید.
در مرحله بعدی طرز تهیه خمیر پیتزا برای اینکه بتوانید مواد را راحت تر با یکدیگر ترکیب کنید ظرفی که حاوی آب یخ است را بردارید و دست های خود را خیس کنید سپس مخلوط خمیر را به مدت دو تا سه دقیقه با یکدیگر ترکیب نمایید. توجه داشته باشید که در این مرحله باید از ورز دادن خمیر خودداری نمایید.
آب را به تدریج به خمیر پیتزا بیفزایید و نوک پنجه ها یتان را خیس کنید و به کمک نوک پنجه ها خمیر را هم بزنید سپس آن را از درون ظرف بیرون آورید و روی سطحی صاف یا سفره ای تمیز پهن کنید.
خمیر را به مدت ۳ تا ۴ دقیقه به خوبی ورز دهید تا فرمی نرم و یکدست پیدا کند سپس روی سطح خمیر را به کمک روغن زیتون به خوبی چرب نمایید و خمیر را درون ظرفی بزرگ قرار دهید سپس ظرف را در مکانی گرم قرار دهید تا خمیر پف کند.
نکات طلایی برای تهیه بهتر خمیر پیتزا
۱. اگر تمایل دارید خمیر تردی داشته باشید بهتر است خمیر پیتزا را درون یخچال قرار دهید تا به آرامی ور آید.
۲. توجه داشته باشید که آرد نباید بیش از اندازه به خورد خمیر رود زیرا در این صورت خمیر سنگین می شود.
۳. در هنگام ورز دادن خمیر پیتزا بهتر است گهگاهی دست خود را چرب کنید تا خمیر به دستان شما نچسبد و تا زمانی که نیاز نیست در هنگام ورز دادن خمیر آرد به خمیر اضافه نکنید.
۴. در روش تهیه خمیر پیتزا از تازه بودن خمیر مایه مطمئن شوید زیرا اگر خمیر مایه به خوبی عمل نیاید زحمات شما هدر می رود.
۵. اگر برای پخت پیتزا مقداری خمیر اضافه آورید می توانید خمیر را به مدت سه روز در یخچال یا سه ماه در فریزر قرار دهید.
۶. اگر خمیر را درون فریزر قرار دادید برای استفاده بعدی یک روز آن را زودتر از درون فریزر بیرون آورید و در یخچال قرار دهید.
در این مطلب با طرز تهیه خمیر پیتزا با ۵ روش مختلف آشنا شدید که امیدواریم با کمک این روش ها بتوانید خمیر پیتزای خانگی با کیفیتی را در منزل درست کنید.
منبع : آرگا
برچسب :