طرز تهیه حلیم گندم
حلیم خانگی خوشمزه و کشدار از غذاهایی است که در آن سیب زمینی به کار نرفته و البته به راحتی میتوانید پیاز را نیز از آن حذف کنید. پیاز برای پخت گوشت در حلیم به کار میرود تا بوی زهم گوشت را بگیرد اما شما میتوانید از ترفندهای از بین بردن بوی زهم گوشت قرمز بدون پیاز استفاده کنید و مواد دیگری همچون ادویه ها (ادویه کاری، دارچین، تخم گشنیز و …) و سبزیجات معطر (برگ بو، ترخون و …) را به کار ببرید.
همچنین می توانید حلیم گندم بدون گوشت بپزید و یک غذای نونی بدون گوشت، پیاز و سیب زمینی داشته باشید که هم مقوی است و هم فوری تهیه میشود.
مواد لازم برای چهار نفر
بلغور گندم 1/5 لیوان
خرده برنج 2 ق غذاخوری
شیر 1/2 لیوان
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا بلغور گندم یا جوانه گندم را پاک کنید و بشویید.
خردهبرنج را هم بعد از پاککردن به بلعور گندم افزوده و هر دو را با آب گرم بخیسانید.
بعد از گذشت سه الی چهار ساعت، مخلوط بلغور و برنج را داخل یک ظرف مناسب ریخته و حدود ۶ لیوان آبجوش به آن اضافه کنید.
آب که به جوش آمد، کف روی آن را بگیرید و حرارت را کم کنید.
درب قابلمه راکامل نبندید تا سر نرود.
در طول پخت ممکن است بسته به نوع بلغور لازم شود کمی آبجوش به مواد اضافه کنید.
بعد از ۲۰ دقیقه، کمی زردچوبه و دارچین اضافه کنید و مواد را هم بزنید.
بعد از ۱۵ دقیقه، دوباره مواد را هم بزنید و کمی نمک به آنها اضافه کنید.
اجازه دهید بلغور به آرامی به همراه برنج پخته و له شود.
وقتی بلغور به اندازه ای نرم شد که قابل خوردن بود، شعله گاز را خاموش کنید و مواد را با گوشتکوب برقی له کنید.
اجازه دهید مواد برای 20 دقیقه دیگر با حرارت ملایم بپزند تا حلیم بهتر جا بیفتد.
در این مرحله میتوانید در صورت دلخواه، شیر یا مقداری شیر خشک سویا را همراه با کمی آب ولرم به حلیم اضافه کرده و با گوشت کوب یک دور دیگر حلیم را کاملا مخلوط کنید.
برای شیرینکردن حلیم میتوانید هنگام سرو یک قاشق مرباخوری عسل به آن اضافه کنید.
حلیم آمادهشده را با کمی دارچین و بادام خیسشده تزیین کنید.
این حلیم بدون کره و روغن داغ هم لذیذ است.