طرز تهیه ترشی خیار خانگی خوش طعم و ایده آل
ترشی خیار به صورت های متنوعی قابل تهیه می باشد که از جمله پرطرفدارترین آن ها خیار شور می باشد. در تهیه هر نوع از ترشی خیار ، میزان شوری آب،نمک باید اندازه باشد. معمولا برای حفظ ارزش غذایی ترشی و موادی که در آن استفاده می شود، بهتر است از روش تخمیر سنتی استفاده شود و از حرارت دادن خودداری گردد.
ترشی خیار به سادگی با همان موادی که برای خیار شور مورد استفاده قرار می گیرد، قابل تهیه است. معمولا مواد اصلی ترشی را آب، نمک، سرکه، فلفل سبز تند، سیر و شوید ( معمولا به صورت شاخه ای که تخم هایش را نیز دارا می باشد)، در بر می گیرند. در دستور تهیه ترشی بهتر است از سرکه سفید که مواد افزودنی دیگری ندارد و سالم تر می باشد، استفاده گردد. این دستور درست کردن ترشی خیار به اندازه یک ظرف شیشه ای یک لیتری می باشد.
مواد لازم:
- خیار: هشت عدد ( بهتر است از خیار های بوته ای که طعم آن ها بهتر است استفاده گردد)
- نمک ترشی یا نمک دریا: به میزان کافی
- سرکه سفید: دو سوم فنجان
- سیر: چهار حبه
- فلفل تند: دو عدد
- شوید:به مقدار لازم
طرز تهیه ترشی خیار:
ابتدا خیار ها را شسته بگذارید خشک شوند. سپس به صورت حلقه ای خرد نمایید. حالا خیارها را درون ظرف شیشه ای بریزید و سیر پوست گرفته شده، فلفل تند( می تواید فلفل ها را خرد نمایید یا درسته درون ترشی قرار دهید) و شوید را لابه لای آن ها قرار دهید. مواد باید به صورت کامل، شیشه را پر نمایند و شیشه فضای خالی خیلی کمی داشته باشد. در مرحله پایانی طرز تهیه ترشی خیار, سرکه سفید را درون آن بریزبد و با مقدار کافی آب نمک روی آن را پر نمایید. ترشی را به مدت سه هفته در یخچال یا در جای خنکی نگه دارید .( درب آن را کاملا بسته نگه دارید).
می توانید از تخم شوید، کرفس و کلم نیز در تهیه ترشی خیار استفاده نمایید. این ترشی متفاوت و خوشمزه می تواند چاشنی مناسبی برای انواع غذاهای ایرانی باشد.
آموزش تهیه ترشی خیار شکم پر
ترشی ها از انواع مخلفات خوشمزه و پر طرفدار می باشند که با میوه ها و سبزیجات مختلفی تهیه می شوند. جالب اینجا است که اغلب ترشی ها با چند نوع دستور مختلف تهیه و سرو می شوند. ترشی خیار را نیز می توان هم به روش فوق و هم به روش شکم پر تهیه گردد. از این رو در ادامه شما را با این روش ساده و خوش طعم آشنا می کنیم.
در تهیه ترشی خیار شکم پر مانند هر ترشی گوجه فرنگی، ترشی هویج و دیگر ترشی ها از سرکه سفید استفاده می شود که برای طعم دار کردن این ترشی آبلیمو، نمک، جعفری و … نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
مواد لازم:
- خیار: ۵ عدد
- برگ مو: ۳ عدد
- کلم: به مقدار کافی
- جعفری خرد شده: به مقدار کافی
- فلفل سبز: به مقدار کافی
- سرکه سفید: به مقدار کافی
- زیتون بدون هسته: به مقدار کافی
- نمک: به مقدار کافی
- آبلیمو: به میزان کم
دستور تهیه:
در ابتدا باید هویج را به چند قطعه کوچکتر تقسیم کنید و بعد به همراه کلم، زیتون، فلفل سبز و جعفری داخل غذا ساز بریزید تا مواد ریز شوند(مواد نباید له گردند)، سپس مواد ریز شده را با سرکه سفید مخلوط نمایید.
حال به وسیله قاشقی کوچک داخل خیار ها را که از قبل شسته اید را به آهستگی خالی نمایید و داخل خیارها را با مواد ریز شده پر کنید و آن ها را داخل ظرف ترشی قرار دهید.
کمی آب داخل قابلمه بریزید و بر روی حرارت بگذارید تا بجوش آید، زمانی که آب جوشید کمی آبلیمو و نمک را به آب بیفزایید تا محلول آب نمک آماده شود، بعد آن را از روی حرارت بردارید.
هر زمان که آب سرد شد، آن را داخل ظرف ترشی حاوی خیارهای شکم پر بریزید و چند عدد برگ مو را درون ظرف بیندازید و درب ظرف را کاملا محکم نمایید تا ترشی شما جا بیفتد.
این ترشی خوش طعم را می توانید به همراه غذای خوشمزه و متنوع سرو نمایید و لذت ببرید. برای آشنایی با دستور ساخت انواع ترشی کلیک نمایید.
منبع : آرگا
انواع ترشی