طرز تهیه بورک با چهار آموزش راحت برای پخت چهار نوع بورک خوشمزه

بورک از انواع غذاهای ترکیه ای محبوب و پرطرفدار است و اگر شما تمایل دارید در برنامه غذایی خود تنوع ایجاد کنید بهتر است این غذای بی نظیر را بپزید. در طرز تهیه بورک از روش ها و مواد غذایی مختلف استفاده می شود که شما می توانید با توجه به ذائقه خود این غذا را تهیه نمایید.

طرز تهیه بورک با چهار روش مختلف

بورک و سمبوسه و پیراشکی از انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ هستند و کمتر کسی پیدا می شود که از طعم این غذاها خوشش نیاید بنابراین بهتر است شما این نوع غذاها را با توجه به ذائقه خود و افراد خانواده تان بپزید. در ادامه با دستور پخت بورک با روش های مختلف آشنا خواهید شد.

دستور تهیه بورک

روش اول : بورک با قارچ و گوشت

مواد لازم 

  • خمیر یوفکا : یک بسته
  • گوشت چرخ کرده : ۳۰۰ گرم
  • پیاز : یک عدد
  • قارچ خرد شده : یک پیمانه
  • تخم مرغ : دو عدد
  • فلفل و نمک : به مقدار لازم
  • زردچوبه : به مقدار لازم
  • سیاه دانه یا کنجد : به مقدار لازم
  • شیر : یک فنجان
  • ماست : یک فنجان

طرز تهیه

برای پخت بورک ابتدا مایه میانی آن را تهیه کنید و پیاز را رنده کنید یا به صورت نگینی خرد نمایید. پیازهای خرد شده را درون تابه ای مناسب به همراه فلفل و زردچوبه تفت دهید و گوشت چرخ کرده را نیز به آن ها بیفزایید و درب ظرف را روی آن قرار دهید تا گوشت و پیاز نرم و پخته شوند.
در مرحله بعدی پخت بورک گوشت و قارچ بعد از اینکه گوشت پخت مقداری نمک به آن بیفزایید و حرارت شعله گاز را خاموش کنید تا مایه گوشتی آماده و خنک شود.
یک عدد تخم مرغ و ۱ فنجان ماست و ۴ تا ۵ قاشق غذاخوری روغن مایع را با یکدیگر مخلوط نمایید و خمیر یوفکا یا خمیر فیلو را به صورت یکی یکی از پاکت خارج کنید و روی سطح کار خود قرار دهید سپس یک ورقه از خمیر مخصوص بورک را بردارید و با کمک برس مقداری از مایه تخم مرغی را که آماده کنید روی خمیر بریزید و تمام سطح خمیر با به خوبی بپوشانید سپس یک قاشق غذاخوری از مایه گوشتی را در نزدیک لبه خمیر بورک قرار دهید و شروع به پیچیدن بورک کنید و آن را به صورت سیگاری بپیچید.

دستور تهیه بورک
در این مرحله از طرز تهیه بورک کف سینی فر کاغذ روغنی پهن نمایید و هر کدام از بورک ها را که می پیچید درون سینی با
فاصله قرار دهید و یک عدد زرده تخم مرغ را در ظرفی مناسب بشکنید و با کمک چنگال آن را هم بزنید و با قلمو زرده را روی بورک ها بمالید و روی بورک ها مقداری کنجد یا سیاه دانه بپاشید و سینی را به مدت نیم ساعت درون فر با دمای ۱۸۰ تا ۲۰۰ درجه سانتی گراد در طبقه وسطی فر قرار دهید و بعد از مدت زمان ذکر شده بورک ها را درون ظرفی مناسب برای سرو قرار دهید و آن ها را تزیین نمایید.

دستور پخت بورک

روش دوم : بورک گوشت و سبزیجات

مواد لازم 

  • خمیر هزارلا : ۶ ورقه
  • گوشت گوسفندی بدون چربی : ۳۰۰ گرم
  • پیاز درشت خرد شده : ۱ عدد
  • روغن یا کره : ۱ قاشق سوپخوری
  • هویج ریز خرد شده : ۱ عدد
  • نخود فرنگی پخته : یک پیمانه
  • آب : به مقدار لازم
  • نمک : به میزان لازم
  • پودر فلفل سیاه : به میزان لازم
  • زرده تخم مرغ : یک عدد
  • کنجد : سه قاشق سوپخوری

طرز تهیه

برای پخت بورک کره یا روغن را درون ظرفی مناسب بریزید و سپس ظرف را روی حرارت گاز قرار دهید و پیاز خرد شده را درون روغن تفت دهید سپس گوشت و نمک و پودر فلفل سیاه را به پیاز اضافه کنید و گوشت را تفت دهید.
در مرحله بعدی طرز تهیه بورک نخود فرنگی و هویج را به گوشت چرخ کرده بیفزایید و در صورت نیاز مقداری آب به مخلوط گوشتی اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت بپزد.

بورک گوشت و سبزیجات

ورقه های خمیر هزارلا را روی سطح کار قرار دهید و مخلوط گوشتی را در وسط آن ها قرار دهید و خمیر بورک را مطابق با سیلقه خود بپیچید و بورک ها را درون سینی فر قرار دهید و روی آن ها مقداری زرده تخم مرغ بمالید و کنجد را روی بورک ها بپاشید سپس سینی فر را درون فر که از قبل با دمای ۱۸۰ درجه سانتی گراد گرم کرده اید قرار دهید و اجازه دهید تا بورک ها طلایی و برشته شوند.

روش سوم : بورک اسفناج

مواد لازم 

  • تخم مرغ : یک عدد
  • آرد : دو پیمانه
  • نمک : ۱ قاشق چایخوری
  • آب : به میزان لازم

مواد لازم میانی 

  • پنیر ریکوتا رنده شده : ۱ پیمانه
  • برگ اسفناج تازه : ۳۰۰ گرم
  • روغن زیتون : ۱ قاشق چایخوری
  • پیازچه تازه : ۴ عدد
  • نمک و فلفل سیاه : به میزان لازم
  •  فلفل قرمز : به میزان لازم
  • کره ذوب شده : ۱ قاشق چایخوری
  • زرده تخم مرغ : دو عدد

طرز تهیه

برای تهیه بورک برگ اسفناج و پیازچه خرد شده و پنیر رنده شده و نمک و فلفل و روغن زیتون را با یکدیگر ترکیب نمایید. برای تهیه خمیر نیز تخم مرغ و آرد و نمک را هم با یکدیگر ترکیب نمایید و آب را به آرد بیفزایید و با آن مخلوط نمایید و خمیر بورک را ورز دهید و خمیر را به ۴ قسمت مساوی تقسیم کنید و آن را روی سطح کار با وردنه باز نمایید و ورز دهید سپس سینی فر را چرب کنید و یک لایه خمیر را در آن قرار دهید و مقداری کره آب شده را روی آن بمالید سپس مخلوط اسفناج را روی خمیر پخش نمایید و سه لایه دیگر خمیر را هم با کره ذوب شده چرب کنید و آن ها را روی لایه اسفناج قرار دهید.

بورک اسفناج
در این مرحله طرز تهیه بورک زرده تخم مرغ را هم بزنید و آن را با کمک برس روی سطح خمیر بمالید سپس سینی را درون فر که از قبل گرم کرده اید با دمای ۱۸۰ درجه قرار دهید و اجازه دهید تا بورک ها طلایی و برشته شوند سپس آن را سرو کنید.

دستور تهیه بورک سوسیس و پنیر

بورک یک غذای ترکیه ای بسیار خوشمزه و پرطرفدار است که می توان آن را با انواع سبزیجات مختلف و با گوشت گوسفندی، چرخ کرده، مرغ یا حتی بدون گوشت تهیه کرد، در ادامه با طرز تهیه بورک سوسیس و پنیر آشنا می شوید.

مواد لازم

  • خمیر یوفکا/ ۲ عدد
  • آب گازدار یا سودا/ یک دوم پیمانه
  • روغن/ ۳ قاشق سوپ خوری
  • سوسیس/ به مقدار لازم
  • پنیر گودا (رنده شده)/ یک سوم پیمانه
  • پنیر چدار (رنده شده)/ به مقدار لازم
  • گوجه فرنگی خرد شده/ یک عدد
  • فلفل سبز خرد شده/ ۲ عدد
  • زرده تخم مرغ/ یک عدد

روش پخت بورک

روش تهیه بورک سوسیس

در ابتدا خمیر یوفکا را بر روی سطح کار پهن کرده  و بعد از مخلوط کردن آب گاز دار و روغن، نیمی از این مخلوط را با برس بر روی خمیر بمالید، سپس خمیر دیگر را روی خمیر اولی بگذارید و باقی مخلوط را روی آن مالیده و بعد خمیر را طوری برش بزنید که به هشت مثلث تقسیم شود.

اکنون برشی از سوسیس و مخلوط دو پنیر گودا و چدار را بر روی هر یک از خمیر های مثلثی شکل که آماده کرده اید، قرار دهید و خمیر را بپیچید، سپس آنها را داخل سینی فر بگذارید، روی آنها را نیز می توانید با برس، زرده تخم مرغ بمالید.

در مرحله بعدی، بر روی هر یک از رول ها را با چاقو برش کوچکی ایجاد کنید و سپس گوجه فرنگی های خیلی ریز شده و فلفل سبز خرد شده را داخل آن قرار دهید، حدود ۲۵ تا ۳۰ دقیقه برای پخت بورک ها در داخل فر که در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد از قبل گرم شده است، کافی می باشد تا سطح آنها طلایی رنگ شده و برشته شوند.

طرز پخت بورک ترکیه ای

نکاتی برای تهیه بورک ترکیه ای

  • به جای پخت بورک در فر، می توانید انواع بورک را در روغن نیز سرخ کنید.
  • می توانید از هر نوع سبزیجات به همراه گوشت برای تهیه بورک استفاده کنید.
  • افزودن هویج پخته شده، ذرت پخته شده یا کنسرو شده، گوجه فرنگی و … برای تهیه بورک سلیقه ای است.
  • در صورت تمایل می توانید گوشت را از ترکیب بورک حذف نمایید.
  • خمیر بورک را می توانید خودتان و در منزل تهیه کنید.
  • برای تهیه بورک ترد و خوشمزه، خمیر آماده به دلیل داشتن بافت بهتر، مناسب تر است.
  • قبل گذاشتن مواد گوشتی بر روی خمیر، اجازه دهید خنک شوند و نیز خیلی آبدار نباشد.
بورک گوشت و سبزیجات

در این مطلب با طرز تهیه بورک غذای ترکیه ای خوش طعم آشنا شدید که امیدواریم از تهیه آن نهایت لذت را ببرید و لحظات خوب و خوشی را در کنار اعضای خانواده خود سپری نمایید.

منبع : آرگا

منابع سایتآرگا _ روزانه _ دانشنامه اسلامی _ تاپ ناز _ پرشین وی _ایرنا _ بیتوته _ دلگرم _ سلام دنیا _ همگام درس _ فال و خواب _ توپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا