طرز تهیه آش جودوغ

آش جودوغ از جمله غذاهای سنتی ایرانی است که در استان مرکزی تهیه می شود. مواد اولیه آش شامل جو پوست کنده، نخود، لوبیا، سبزی آش، کشک، نعناداغ، ادویه، گل زرد است. در شب چهارشنبه سوری، آش مخصوص این شب پخته می شود. در مناطقی از خمین، پختن آش به نام ”جودوغ“ در ظهر عید مرسوم است.

زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 30 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت و 0 دقیقه میباشد .
آش جودوغ را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

مواد لازم برای آش جودوغ

آش جودوغ
دو پیمانه بلغور جو
سبزی آش و اسفناج
یک پیمانه مخلوط نخود و لوبیا قرمز
دوغ غلیظ چرب حدود دو کیلو
پیاز داغ خلالی عسلی، ترد و خوشرنگ
طرز تهیه آش جودوغ

حبوبات و جو را خبس کرده و سپس حبوبات را با زردچوبه و پیاز و پمقدار یازداغ و سیر له شده پخته و بعد بلغور را اضافه کرده و خوب می پزند. در آخر سبزی را اضافه کرده و اجازه می دهند آش جا بیافتد. ذر انتها دوغ غلیظ را داخل آن ریخته و هم زده و میجوشانند. نمک و فلفل اضافه می کنند. با نعنا داغ و سیرداغ و دوغ غلیظ تزیین می کنند.

منابع سایتآرگا _ نورین بلاگ _ روزانه _ پزشکان بدون مرز _دانشنامه اسلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا