طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی خوشمزه با طعم دلچسب

از جمله غذاهای ایرانی خوشمزه که به روشی ساده تهیه می شود و در عین ساده بودن بسیار خوشمزه، سالم و محبوب می باشد, آب دوغ خیار است که غیر ممکن است کسی آن را نشناسد و یا تجربه ی خوردن آن را نداشته باشد. در فصل تابستان احساس عطش و گرما زیاد می شود که فرد برای فرار و کم کردن آن دست به دامان انواع نوشیدنی و دسر و بستنی و … خنک می شود. آب دوغ خیار یک غذای سرد و خنک و خوشمزه است که می تواند شما را به این هدفتان برساند. برای آشنایی با آموزش طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی همراه آرگا باشد.

آب دوغ خیار اسم یک غذای ایرانی اصیل است که از ترکیب خیار و دوغ و سبزیجاتی همچون ترخون، ریحان، نعنا تشکیل می شود که برای طعم دار و مجلسی کردن شکل و ظاهر آن با گردوی خرد شده و کشمش تزیین می کنیم. این غذا در هر شهر با دستوری متفاوت تهیه می گردد که به عنوان یک غذای فصلی نیز محسوب می گردد. خورش ماست، بورانی عدس و آش ماست از دیگر غذاهایی هستند که با ماست می توان تهیه نمود. خیار نیز موادی پرکاربرد در انواع سالاد، نوشیدنی و … است.

شیوه ی تهیه آب دوغ خیار مجلسی غذایی سنتی ایرانی

مواد لازم

  • ۳۰۰ گرم ماست چکیده
  • ۳۰۰ گرم سبزی خوردن
  • ۵۰ گرم خامه
  • ۱۰۰ گرم کشمش
  • ۱۰۰ گرم گردو
  • یک لیتر دوغ
  • ۲ عدد خیار
  • میزان کافی نمک
  • نان

طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی با روشی ساده و خوش طعم

ابتدا سبزی های خوردن را تمیز کرده و سپس شسته و بعد درون صافی بریزید تا آب اضافه آن خارج شود. پس از خشک شدن, بر روی تخته آشپزخانه سبزی ها را خرد نموده و درون ظرفی گود بریزید. سپس خیارها را شسته و با برش هایی افقی و عمودی آنها آن ها را به صورت مربع های ریز خرد نمایید. خیارهای خرد شده را نیز درون ظرف بریزید.

داخل یک ظرف بزرگ ماست ریخته و سپس خامه را به آن بیفزایید. به خوبی ماست و خامه را به هم بزنید تا ترکیبی یکنواخت به دست آید و در نهایت دوغ را به آن اضافه کنید. با افزودن کمی آب می توانید از غلیظ بودن مواد کم کنید(میزان آب بسته به سلیقه ی شما می باشد). پس از اینکه آب را اضافه کردید، کمی از آن را بچشید و در صورت نیاز مقداری نمک بریزید. خیار و سبزی ریز شده را به آب دوغ بیفزایید و خوب به هم بزنید.

در این مرحله کمی نان لواش را با کمک دست ریز کرده و درون ظرف به مواد اضافه کنید. گردو را نیز آسیاب نموده و همراه کشمش درون ظرف بریزید.

با قاشقی بزرگ تمامی مواد را به هم بزنید تا یکنواخت شوند و سپس داخل یخچال قرار دهید تا سرد گردد. در صورتی که می خواهید در زمانی سریع تر خنک شود، می توانید از چند قطعه یخ در آن استفاده کنید. در آخر هم با گردو کشمش آن را تزیین نمایید.

طرز اماده سازی آب دوغ خیار مجلسی برای میزبانی خاطره انگیزتر

نکات طلایی تهیه آب دوغ خیار مجلسی

  • در صورت تمایل می توانید خامه را اضافه نکنید.
  • بهتر است نان لواش و یا هر نان دیگری که برای آب دوغ خیار استفاده می نمایید، کمی خشک باشد.
  • اگر دوست دارید می توانید از کمی برگ و یا پودر گل محمدی برای تزیین و یا داخل آب دوغ خیار بهره ببرید.
  • در صورتی که علاقه مند به طعم سیر هستید، دو حبه سیر را بکوبید و پوره آن را به آب دوغ بیفزایید.
  • در صورت تمایل همچنین می توانید از سبزیجات خشک و مقداری پیازچه ریز شده استفاده کنید.
  • در برخی از دستور پخت ها مقداری سیب گلاب و یا تربچه استفاده می شود، که شما نیز می توانید به کار ببرید.

در این مطلب از همراهی شما با آموزش طرز تهیه آب دوغ خیار مجلسی بسیار متشکریم و امیدواریم مورد توجه تان واقع شده باشد.

منبع : آرگا

برچسب :

منابع سایتآرگا _ روزانه _ دانشنامه اسلامی _ تاپ ناز _ پرشین وی _ایرنا _ بیتوته _ دلگرم _ سلام دنیا _ همگام درس _ فال و خواب _ توپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا