سالانه در كل جهان حدود ۲۰۰تا ۳۰۰هزار نفر بر اثر بيماري سياه سرفه جان خود را از دست ميدهند.
رييس مركز تحقيقات ميكروب شناسي انستيتوپاستور ايران گفت طبق گزارش سازمان بهداشت جهاني سالانه در كل جهان حدود ۲۰۰تا ۳۰۰هزار نفر بر اثر بيماري سياه سرفه جان خود را از دست ميدهند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دكتر”محمدرضا پورشفيع” در گفت وگو با خبرنگاران افزود سالانه حدود ۵۰ميليون نفر در كل جهان آلوده به عفونت سياه سرفه ميشوند.
با توجه به اينكه ايران در منطقهاي قرار دارد كه در كشورهاي همسايه غربي و شرقي آن برنامهريزيهاي مناسبي در جهت كنترل و واكسناسيون عليه سياه سرفه صورت نميگيرد امكان شيوع اين بيماري در ايران زياد است.
دكتر پورشفيع اضافه كرد با توجه به اينكه كشورهاي اطراف ايران از امكانات واكسيناسيون كامل عليه اين بيماري برخوردار نيستند در هر لحظه امكان شيوع و بروز سياه سرفه در كشور وجود دارد.
وي افزود در چند ماه اخير سازمان بهداشت جهاني وجود ۳۰۰مورد سياه سرفه را در كشور عراق گزارش كرده است و همچنين مواردي از وجود اين بيماري در افغانستان گزارش شده است كه اين موارد احتمال شيوع سياه سرفه را در كشور بيشتر ميكند.
دكتر پورشفيع اضافه كرد با توجه به اهميت اين بيماري به منظور آگاهي بيشتر پزشكان كشور با نحوه تشخيص، پيشگيري و درمان آن سمينار سياه سرفه و ديفتري توسط انستيتو پاستور ايران برگزار ميشود.
اين سمينار پنجم آذرماه با همكاري محققين بخش ميكروب شناسي انستيتو پاستور ايران و با حضور اساتيدي از مركز ملي سياه سرفه و ديفتري فرانسه برگزار ميشود.
رئيس مركز ميكروب شناسي انستيتو پاستور ايران گفت در كشورهاي غربي مواردي از بيماري گزارش شده است با وجود اينكه در سنين كودكي افراد عليه اين بيماري واكسينه شدهاند.
وي افزود اين امر نشاندهنده اين موضوع مهم است كه حتي اگر واكسيناسيون براي درمان اين بيماري صورت گيرد اما باز هم كاهش مصونيت نسبت به اين بيماري در سنين نوجواني و بزرگسالي ايجاد ميشود.
دكتر پورشفيع گفت طبق بررسيهاي انجام شده در كشورهاي غربي عامل سياه سرفه تغييرات ژنتيكي پيدا كرده است و در مواردي افرادي كه به سياه سرفه مبتلا ميشوند نوعي از باكتري را دارند كه از نظر ژنتيكي متفاوت از ان نوعي است كه از آن واكسن توليد شده است.
وي گفت به دليل نا آشنا بودن پزشكان كشور با تشخيص صحيح اين بيماري از نظر تشخيص باليني و آزمايشگاهي، آمار دقيقي از اين سياه سرفه در كشور در دست نيست.
دكتر پورشفيع يادآور شد به منظور جلوگيري از پيشرفت بيماري، فرد مبتلا به عفونت سياه سرفه و يا فرد مشكوك به ابتلاي به آن و همچنين كل اعضاي خانواده بيماري بايد تحت كنترل و مراقبت قرار گيرد.
منظور از سياه سرفه، سرفههاي ممتد و طولاني است كه بيش از هفت روز طول ميكشد و عاملي غير از عامل سرماخوردگي عامل آن است.
سمينار سياه سرفه و ديفتري پنجم آذرماه در تالار مدرس انستيتو پاستور ايران برگزار ميشود.