رييس اتحاديه مكملهاي غذايي ایران گفت:بيش از ۸۰درصد مكملهاي غذايي، رژيمي و گياهي وارد شده به كشور قاچاق و از نوع تقلبي نيست.
رييس اتحاديه مكملهاي غذايي، رژيمي و گياهي كشور تاكيد كرد كه بيش از ۸۰درصد مكملهاي غذايي، رژيمي و گياهي وارد شده به كشور قاچاق و از نوع تقلبي نيست.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، دكتر”سيد حميدرضا بهشتي “در جمع خبرنگاران افزود: در حال حاضر بيش از ۲۵شركت توليدكننده و ۹۰شركت واردكننده مكملهاي غذايي و رژيمي در كشور وجود دارد.
وي تاكيد كرد كه افراد بايد اين مكملهارا از داروخانه تهيه كنند وهنگام خريد به برچسب فارسي مورد تاييد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي ونام توليدكننده يا واردكننده توجه شود.
به گفته بهشتي هر گونه ناهنجاري تغذيهاي ناشي از كمبود ريزمغذيها در بدن منجر به سوتغذيه ميشود.
وي افزود: سوتغذيه باعث افزايش عفونت و كاهش توانايي سيستم ايمني بدن مي شود كه اين امر ميتواند عامل بروز بيماريهاي مختلف باشد.
رييس اتحاديه مكملهاي غذايي گفت : در حال حاضر بيش از ۱۴۳ميليون كودك در دنيا زير وزن طبيعي هستند.
بهشتي با بيان اين كه ميزان مرگ و مير سالانه افراد ناشي از سوتغذيه در جهان بيشتر از مبتلايان به ايدز است ، افزود : بر اساس اعلام سازمان ملل در هر پنج ثانيه يك كودك در جهان به دليل سوتغذيه ميميرد.
وي ادامه داد: هم اكنون ۲۵۰تا ۵۰۰ميليون كودك در جهان دچار كمبود ويتامين “آ” ، بيش از ۶۵۰ميليون نفر در دنيا مبتلا به “گواتر” و ۸۰۰ هزار كودك به دليل سو تغذيه در كشور دچار كوتاهي قد هستند.
بهشتي علت اصلي سو تغذيه را كمبود ريزمغذيها و يد دانست و گفت: آخرين بررسي نشان ميدهد تمام گروههاي سني كودكان زير شش سال و زنان باردار در كشور از كمبود “روي ” رنج ميبرند.
وي توضيح داد: ۴۱ميليون نفر در كشور كمبود “بي “۲دارند و شيوع پوكي استخوان به زير ۳۵سال در كشور كاهش پيدا كرده است.
بهشتي با اشاره بهاين كه مكملهاي رژيمي، غذايي و گياهي ميتواند تامين كننده كمبود ريزمغذيها باتوجه به زندگي ماشيني افراد شوند،افزود: ۵۷درصد زنان، ۴۷درصد مردان و يك سوم كودكان و نوجوانان در آمريكا از اين نوع مكملها استفاده ميكنند.
رييس اتحاديه مكملهاي غذايي خاطرنشان كرد: بسياري ازافراد تصورميكنند اين نوع مكملها ورزشي و انرژيزا هستند در حالي كه اين طور نيست و هر مكملي كه به كشور وارد و يا توليد ميشود مورد تست آزمايشگاهي قرارميگيرد و بر اساس طرح pms(طرح كنترل كيفيت محصول دربازار) بهصورت مستمر نمونهبرداري ميشود.
وي فرهنگسازي در جامعه براي مصرف مكملهاي غذايي، رژيمي و گياهي را ضروري دانست و گفت : خوردن ميوههايي كه سرشار از ويتامين هستند به طور روزانه در جبران كمبود ريزمغذيها موثر است اما به دليل زندگي ماشيني و يا عدم توانايي مالي در خريد ميوهها، مكملها جايگزين مناسبي براي حل اين مسئله هستند.
دكتر “حسن شكوهي” عضو هيات مديره اتحاديه مكملهاي غذايي نيز تاكيد كرد كه استفاده از مكملهاي غذايي در كاهش بروز بيماريها موثر است.
وي گفت : در حال حاضر ۷۰درصد بازار مكملهاي غذايي و رژيمي دراختيار آمريكا و ژاپن است .
اين عضو اتحاديه مكملهاي غذايي يادآور شد : مكملها محصولاتي هستند كه به صورت خوراكي وارد بدن ميشوند و شامل تركيبات غذايي و حاوي ويتامين ها، مواد معدني ، قرص ، كپسول ، ژل نرم و پودر شربت هستند.
دكتر”محمد مهدياحمدنيا” يكي ديگر از اعضاي هيات مديره اتحاديه مكمل هاي غذايي نيز در اين نشست گفت : بين مكمل و دارو اختلاف بسياري وجود دارد و دوز دارو بالاتر از مكمل است و مكمل نياز روزانه به ريزمغذيها را جبران ميكند.
دكتر “جواد جعفري” استاد دانشگاه و از اعضاي اتحاديه مكملهاي غذايي و رژيمي نيز براستفاده از انواع ويتامينها توسط مردم و فرهنگسازي در اين مورد تاكيد كرد.
وي با اشاره به اين كه مكملها ميتوانند از عواملي مثل پوكي استخوان جلوگيري كنند، افزود: اما اين مكملها بايد به ميزان مناسب مصرف شوند.
دكتر”محمد بشري ” پزشك و عضو هيات مديره اين اتحاديه نيز مكمل را مرز بين غذا و دارو دانست و گفت : با توجه به وجود آلودگي هوا دركشور، نميتوان آنتي اكسيدان ها، ويتامينها و املاح را با غذا و ميوه براي بدن تامين كرد از اين رو استفاده از مكملها يك ضرورت است .