روش تهیه کشک بادمجان

کشک بادمجان غذایست سنتی و ایرانی و البته ساده که میتوان با قلق های آشپزی آن را لذیز تر کرد

طرز تهیه غذاهای سنتی و ایرانی – کشک بادمجان

کشک بادمجان جزو پیش غذا – گوناگون میباشد
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا 45 دقیقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 45 دقیقه میباشد .
کشک بادمجان را می توانید در وعده نهار – شام – پیش غذا – سرو کنید .
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار – میل کرد .
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای 4 نفر مناسب میباشد .

مواد اولیه لازم برای پخت یک کشک بادمجان ساده و خوشمزه
-برای درست کردن این کشک بادمجان نیاز به یک کیلو بادمجان قلمی یا دلمه ای داریم.از هر کدام که در دسترس بود می توانید استفاده کنید.

فقط پوست بادمجان مشکی باشد به دلیل آنکه تلخی بادمجان کمترباشد.

میزان لازم بادمجان برای تهیه کشک بادمجان
-کشک حدود 200 تا 250 گرم که البته ممکنه بعضی ها تمایل بیشتری به خوردن آن را دارند و یا برای تزیین از آن استفاده کنند.

میزان لازم کشک برای کشک بادمجان
-پیاز سرخ کرده نیاز داریم چیزی حدود 2 تا 3 قاشق غذا خوری. چون 2 قاشقش و درون غذا و 1 قاشقو برای تزیین استفاده میکنیم.

2 قاشق غذاخوری پیاز سرخ کرده نیاز برای پخت کشک بادمجان

-همچنین سیر داغ یا سیر سرخ شده نیازمندیم چیزی حدود یک یا دو قاشق غذا خوری ، که البته اونم بستگی به ذائقه ی افراد داره .

میزان لازم سیر سرخ شده در کشک بادمجان
-نعناعی خشک :برای تهیه نعناع داغ 2 قاشق غذاخوری

کشک بادمجان چه مقدار نعنا لازم دارد ؟

-روغن مایع که یه بخشی برای سرخ کردن بادمجان ها و یه بخشی برای نعناع داغ که جمعا چیزی حدود 150 میلی لیتر

سرخ کردن نعنای کشک بادمجان با روغن مایع
-مغز گردوی آسیاب شده هم برای داخل این غذا که چیزی حدود 2 قاشق غذا خوری میتوان استفاده کرد.

2 قاشق مغز گردو برای کشک بادمجان
-نمک و فلفل سیاه به میزان لازم

میزان نمک و فلفل در تهیه ی کشک بادمجان

– همچنین از آب مرغ استفاده میکنیم چیزی حدود یک پیمانه

کشک بادمجان

اندازه ی مصرف آب مرغ در کشک بادمجان
– از زرد چوبه هم چیزی حدود 1 قاشق چای خوری استفاده میکنیم.

همچنین بخوانید : تمام دستور آشپزی های مربوط به پیش غذا
آموزش آشپزی کشک بادمجان

میزان مصرف زردچوبه در کشک بادمجان
این کشک بادمجان برای 4 الی 5 نفر به صورت کامل استفاده میشود.

جوشاندن کشک برای غذای کشک بادمجان
کشک یکی از محصولات لبنی است که به شدت کلسیم بالایی داردو برای کسانی که مشکل فشار خون ندارند و می توانند کشک شور و ترش را استفاده کنند بسیار مقوی است ولی در بعضی مواقع کشک را میجوشانند چون بیماری تب مالت تقریباً 80 درصد آن از این طریق به انسان سرایت میکند.

به همین دلیل توصیه می شود انواع کشک ها را چه به صورت پاستوریزه و هموژنیزه را قبل از مصرف حتما به مدت 20 دقیقه بجوشانید.
مرحله اول جوشاندن کشک:

کشک ها را به دلیل غلیظ بودن نیاز داریم با آب رقیقش کنیم .

کشک را داخل ظرفی می ریزیم و به آن آب اضافه می کنیم این میزان آب باید به اندازه ای باشد که بتواند در حدود 15 تا 20 دقیقه ریز جوش شدن کشک آن را تحمل کند.

البته می توان در هنگام جوشاندن کشک هم به آن آب اضافه کرد و بر روی حرارت کم میگذاریم کشک ها به جوش آیند.

در فاصله جوشیدن کشک باید پوست بادمجان ها را گرفت و بعد از پوست کردن باید آن را تلخ گیری کنیم که تلخه گیری بادمجان با نمک و یا آب نمک انجام میشود.

بافت بادمجان زمانی که در نمک یا آب نمک تلخ گیری می شود با هم متفاوت است

و تفاوت آن زمانی که در آب نمک است و آب بیشتری جذب میکند هنگام سرخ شدن ممکن است بیشتر اذیت شوید.

اگر میخواهید بادمجان ها زودتر سرخ شوند آن را به 2 تا 3 ورق برش دهید و در غیر این صورت بادمجان های قلمی را به طور کامل سرخ کنید. برای تلخه گیری هم بادمجان ها را در ظرف آبکش میریزیم و روی آنها را نمک میپاشیم و حدود 15 تا 20 دقیقه زمان میدهیم تا تلخی بادمجان کاملا گرفته شود.

گرفتن تلخی بادمجان ها
بعد از انجام تلخه گیری بادمجان ها را در ظرفی سرخ میکنیم ، که نوع سرخ کردن ممکن است بر طبق ذائقه افراد متفاوت باشد چرا که بعضی ها دوست دارند به صورتنیم پز و بعضی ها خیلی سرخ شده استفاده کنند.

بادمجان های سرخ شده را بر روی حرارت ملایم میگذاریم و مقداری پیاز داغ و سیر داغ را به آن اضافه میکنیم که البته ریختن سیر داغ هم ممکن است سلیقه ای باشد به دلیل بویی که در دهان پر میشود.

بعد آب مرغ یا آب گوشت را که باعث لذیذ شدن کشک بادمجان می شود و کمی فلفل سیاه و همچنین زرد چوبه را اضافه کنید .

با اضافه کردن آب مرغ بهتر است حرارت را کمی بالاتر ببرید و بعد از کمی پخت میتوان حرارت را کم کنید تا بادمجان ها کاملا مغز پخت شوند و بتوان آنها را کوبید و یا له کرد.

آماده سازی نعناع داغ
در این فاصله نعناع داغ را آماده میکنیم فقط برای درست کردن نعناع داغ بهتر است از روغن زیادی استفاده نکنید چون هنگام سرخ کردن بادمجان ها مقداری روغن در غذا باقی می ماند . بهتر است در روغن نعناع داغ از زرد چوبه در روغن استفاده کنید و وقتی عطر زرد چوبه به مشام رسیدباید نعنا را به آن اضافه کنیم.

حواستان باشد تا نعناع ها نسوزند چون هم رنگ و هم طعم آن تغییر می کند.

پس از پخته شدن بادمجان ها آنها را با گوشت کوب له میکنیم و بعد مقداری از کشک آماده شده را به آن مخلوط کنید و بخشی از نعنا زردچوبه داغ و کمی گردو را به موادمان اضافه میکنیم تا در خلال پخت طعم ها با هم یکدست شوند.اجازه دهید مواد مخلوط شده حدود 10 دقیقه ای روی حرارت ملایم بپزند.بع و مید از این زمان کشک بادمجان خوشمزه ما آمادست و میتوانید آن را تزیین کنید.

منابع سایتآرگا _ نورین بلاگ _ روزانه _ پزشکان بدون مرز _دانشنامه اسلامی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا