دلایل بوی بد ناف و درمان های مورد استفاده برای رفع آن
یکی از بخش های بدن که همچون حفره ای بر روی شکم قرار دارد ناف بوده که اکوسیستم کوچک مخصوص به خود را دارد و همانند دیگر اعضای بدن بایستی به آن توجه لازمه را داشت. گاهی امکان دارد متوجه بوی بد و ناخوشایندی از این قسمت شوید که بهتر است علت آن را بررسی کرده و در صورت بروز مشکل جدی به رفع آن بپردازید. در همین راستا سعی داریم در این مطلب به جهت آگاهی شما عزیزان مهمترین دلایل بوی بد ناف را مورد بررسی قرار دهیم.
مهمترین دلایل بوی بد ناف
ناف در واقع محلی بوده که بند ناف در دوران جنینی به آن متصل بوده است و این قسمت می تواند مکانی مناسب برای ۷۰ نوع باکتری، میکروب و قارچ باشد بنابراین نیاز است که بهداشت و نظافت لازمه در این قسمت رعایت نمایید چرا که در صورت عدم توجه شاهد بروز بوی بد ناف خواهید شد. دلایل بوی بد ناف خیلی زیاد بوده که باید با بررسی آن ها هر چه زودتر به رفع مشکل به وجود آمده بپردازید.
بوی بد ناف در بیشتر اوقات خطر جانی به همراه ندارد ولی امکان دارد بیانگر شرایطی خاص و بحرانی باشد. در بیشتر مواقع این موضوع به علت رعایت نکردن بهداشت فردی می باشد اما احتمال دارد بوی ناف مواردی همچون خارش، ترشح، دفع باد و درد را به همراه داشته باشد. ناف در واقع مکان نگه داری باکتری های زیادی می باشد که اغلب آن ها بدون ضرر می باشند ولی می توانند تکثیر پیدا کرده و موجب بروز عفونت گردند. موضوعی که اهمیت دارد این است که علت اصلی بوی نامطبوع ناف را تشخیص داده و نسبت به نحوه تمیز و سالم نگه داشتن ناف آگاه باشید.
نشانه های رایج
- بروز التهاب و تورم
- ایجاد زخم یا سوراخ در ناحیه اطراف ناف
- خارش
- بروز درد و ناراحتی
- ایجاد ترشحات سبز، سفید و یا زرد رنگ
- تب
- ایجاد توده در قسمت شکم
علل اصلی ایجاد این عارضه
به عبارت کلی باید گفت علل زیادی در ایجاد بوی بد ناف نقش دارند که در ادامه به شرح این موارد این پرداخته ایم.
عفونت های قارچی
عفونت قارچی یا مخمری به طور معمول با بوی بد این محل همراه می باشد. کاندیدا آلبیکنز قارچی می باشد که در مکان های گرم و مرطوب همچون سوراخ ناف زندگی می کند. این قارچ به عنوان عاملی موثر در ایجاد بوی بد یا چسبندگی و ترشحات این محل مورد شناسایی قرار گرفته است.
بیماری دیابت
از دیگر دلایل ممکن در ایجاد ترشحات بد بوی ناف مبتلا بودن به دیابت می باشد. مطالعات انجام شده نشان داده است که دیابت می تواند سلامتی ناف را به خطر بیندازد. دیابت می تواند سبب بیرون آمدن ترشحات همراه با بوی نامطبوع از ناف شود که با درد خیلی زیادی همراه می باشد.
عفونت های باکتریایی
عفونت باکتریایی در داخل سوراخ ناف دلیل بروز ترشحات بد بوی ناف می باشد. در صورتی که محل داخلی سوراخ ناف به طور کامل تمیز نشود باکتری ها در این محل گرم و مرطوب رشد خود را آغاز می کنند. این مشکل اغلب کسانی را درگیر می کند که سوراخ ناف آن ها دارای خط های داخلی نیز می باشد. در صورتی که سوراخ ناف در این اشخاص کاملا شستشو نشود عفونت باکتریایی شدت گرفته و احتمال بروز درد دور ناف و ناراحتی برای فرد وجود خواهد داشت.
چرک یا خرده های آشغال
انباشته شدن چرک یا لایه های مرده پوست می تواند سبب سوزش پوست گردد و بوی تعفن و ناخوشایندی را ایجاد نماید.
تماس داشتن با اشعه UV
اشعه یو وی به پوست صدمه وارد می کند به همین خاطر قرارگیری محل ناف در برابر آن می تواند موجب ایجاد التهاب و عفونت گردد.
وجود التهاب یا آماس
در صورتی که پوست نزدیک ناف دارای التهاب باشد امکان دارد درگیر عفونت باکتریایی ناهوزای شده باشید و این عفونت دلیل بوی بد ناف باشد.
فرم و حالت بدن
کسانی که شکم بزرگی دارند بیشتر در معرض عفونت ناف می باشند چرا که ناف آن ها بزرگ تر بوده و در نتیجه باکتری، چرک و رطوبت زیادی به آن ورود پیدا می کند.
دوره بارداری
از جمله تغییرات و نوسانات دوره بارداری بالا رفتن مقدار عرق بدن می باشد که می تواند به طرف ناف جاری شده، در آن انباشته شده و سبب بوی نامطبوع گردد. تنها لازم است روزی دو مرتبه ناف خود را با استفاده از الکل و گوش پاک کن تمیز و ضدعفونی نمایید.
داشتن پیرسینگ
کسانی که پیرسینگ ناف انجام داده به میزان زیادی در معرض خطر ناشی از مشکلات ناف قرار می گیرند. ناف بد بو در این اشخاص امکان دارد به این دلیل به وجود آمده باشد که عفونت ناف آن ها بهبود پیدا نکرده باشد. این اشخاص همینطور امکان دارد تشکیل زخم های دور ناف و خونریزی از آن را تجربه نمایند. اشخاصی که چنین مشکلی دارند از نشانه های دیگری همچون خیسی و گرم شدن اطراف ناف اعتراض و ابراز ناراحتی می کنند.
نحوه درمان بوی ناخوشایند ناف
بهتر است بدانید بسته به دلایلی که موجب بروز بوی بد ناف شده است نوع درمان نیز متفاوت می باشد که در ادامه به بیان آن ها پرداخته ایم.
تمیز کردن و شستشوی ناف
در صورتی که بوی بد ناف ناشی از رعایت نکردن بهداشت باشد بایستی ناف را به صورت اصولی تمیز کرد. برای این کار به لوازمی همچون الکل، گوش پاک کن، محلول ضدعفونی کننده، روغن بچه و آب احتیاج دارید. در ابتدای کار گوش پاک کن را به محلول ضدعفونی کننده آغشته نمایید و بعد ناف را تمیز کنید تا وقتی که کل آلودگی ها پاک گردند و مجددا با یک گوش پاک کن تمیز سوراخ ناف را از محلول پاکسازی نمایید. برای حفظ سلامتی پوست ناف از روغن بچه و یا کرم محافظ استفاده کنید.
رفع و درمان عفونت
در صورتی که بوی بد ناف ناشی از عفونت رخ داد بایستی از لباس های تمیز و خشک استفاده نمود. سعی کنید از پوشیدن لباس های تنگ و چسبان پرهیز نمایید. مطابق با این که عفونت ناشی از کدام باکتری می باشد پزشک مربوطه از داروهای ضدقارچ و یا آنتی بیوتیک برای درمان کمک می گیرد.
در صورتی که عفونت بخاطر پیرسینگ باشد باید زیورآلات آن را بیرون آورید. استفاده از لباس تنگ را کنار بگذارید. به منظور شستشوی ناف می توانید یک قطعه پنبه را به صابون ضدمیکروب آغشته نمایید و به همراه آب گرم ناف را شستشو دهید و بعد از آن بهتر است این محل را به خوبی تمیز و خشک نگه دارید.
درمان بیماری کیست
در صورتی که بوی ناخوشایند به خاطر وجود کیست باشد باید به پزشک مراجعه نمایید. چنانچه کیست سطحی باشد احتیاجی به درمان نمی باشد مگر این که سبب ناراحتی فرد شده باشد و در صورتی که کیست عفونی باشد باید تحت نظر پزشک با تزریق دارو به درون آن تخلیه گردد.
راهکارهای خانگی رفع بوی نامطبوع ناف
- از محلول سالین برای برطرف کردن عفونت استفاده نمایید. این محلول رطوبت را جذب نموده و از رشد و تکثیر باکتری ها ممانعت می کند.
- از ورود موادی مثل لوسیون، کرم و صابون به درون ناف ممانعت نمایید. در صورتی که ناف به خوبی تمیز نگردد باکتری ها را به خود جذب می کند.
- در صورتی که درد دارید از کمپرس گرم برای التیام آن استفاده نمایید.
- روغن درخت چای از جمله شیوه های طبیعی خیلی خوب برای رفع عفونت می باشد. این روغن ضدقارچ و ضدباکتری بوده و در نهایت در بهبودی عفونت ناف کمک کننده می باشد.
در مطلب ارائه شده با دلایل بوی بد ناف و روش های درمان آن به طور کامل آشنا شدید که امیدواریم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد و نهایت استفاده را از آن برده باشید. همچنین برای از بین بردن بوی بد پشت گوش و رفع بوی عرق بدن می توانید روی لینک مورد نظیر کلیک نمایید.
منبع : آرگا
برچسب :