درمان ورم معده با زردچوبه و بهره مندی از خواص آن

یکی از ادویه های موجود در هر آشپزخانه ای زردچوبه می باشد که تاثیر زیادی در عطر و طعم غذا دارد، زردچوبه علاوه بر طعم کم نظیرش دارای خواص دارویی فراوانی نیز می باشد، هدف این مقاله بررسی درمان ورم معده با زردچوبه می باشد که طی دهه های اخیر مورد مطالعه بسیاری از محققین قرار گرفته است.

درمان ورم معده با زردچوبه به روش طب گیاهی

زردچوبه گیاهی از خانواده زنجبیل است که به عنوان غذا و دارو استفاده می شود. در طب سنتی  زردچوبه به عنوان یک داروی موثر در درمان عفونت ها کاربرد دارد. این گیاه حاوی موادی به نام کورکومین می باشد که طبق تحقیقات دارای آنتی اکسیدان، خواص ضد سرطانی، خواص ضد التهابی و خاصیت ضد میکروبی است.

زردچوبه و خاصیت های آن

گاستریت و یا ورم معده

گاستریت التهاب پوشش داخلی معده است که می تواند منتشر شده و سبب درد، ورم ویا زخم معده شود، مخاط معده مسئول تولید اسیدهای معده و آنزیم های مختلف برای هضم غذا هستند، وقتی پوشش داخلی معده ملتهب شود مقادیر کمتری از این مواد شیمیایی تولید می شود و در نتیجه علائم مختلفی ایجاد می کند.

گاستریت ها دو نوع هستند:

  • نوع حاد آن که به طور ناگهانی شروع می شود و بعد از یک دوره کوتاه درمان می شود.
  • نوع مزمن آن زمانی رخ می دهد که بیماری درمان نشود و به یک مشکل مداوم تبدیل شود.

علت ابتلا به ورم معده

علائم ابتلا به ورم معده

  • استفراغ
  • حالت تهوع
  • مدفوع قیری
  • استفراغ خون
  • درد و نفخ شکم
  • از دست دادن اشتها
  • سکسکه های بی وقفه

دو موردی که در آخر ذکر شد می توانند خطرناک باشند و در صورت بروز آن ها باید سریعا به پزشک مراجعه شود.

دلایل ابتلا به ورم معده

  • تغذیه نادرست
  • استرس شدید
  • کشیدن سیگار
  • اختلالات خود ایمنی
  • استفاده بیش از حد از دارو های شیمیایی
  • عفونت های ویروسی
  • دفع بدون کنترل دارو های مسکن
  • عفونت باکتریایی هلیکوباکتر پیلوری

زردچوبه یک داروی گیاهی

عفونت هلیکوباکتری پیلوری

هلیکوباکتری پیلوری نوعی باکتری است که در مخاط معده زندگی می کند، این باکتری به دلیل شرایط خاصی که دارد می تواند در محیط اسیدی معده بماند و سبب ایجاد ورم معده و زخم معده شود. اگر این عفونت باکتریایی در مراحل اویه درمان نشود هلیکوباکتر پیلوری تا آخر عمر با فرد مبتلا خواهد ماند.

با توجه به افزایش روز افزون مقاومت دارویی هلیکوباکتری پیلوری به آنتی بیوتیک های رایج باعث شد تا محققان تاثیر یکی از گیاهان افزودنی در مواد غذایی را مورد بررسی قرار دهند. بنابراین در بررسی ها خاصیت ضد باکتریایی زردچوبه بر سویه های هلیکوباکتری پیلوری را یافتند. نتایج تحقیقات حاکی از آن است که زردچوبه با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی قوی یکی از موثرترین مواد خوراکی در جلوگیری از سرطانی شدن سلول ها است و به دلیل خاصیت ضدباکتریایی موجب کاهش سلول های سرطانی می شود، همچنین این گیاه پرخاصیت به دلیل داشتن کورکومین اثرات ضدالتهابی و ضد درد شبیه به دارو های مسکن معمولی عمل می کند، بنابراین درمان ورم معده با زردچوبه تایید شده است.

زردچوبه و خواص آن

خواص زردچوبه برای ورم معده

  • ضد التهاب
  • ضدباکتریایی
  • دارای آنتی اکسیدان قوی
  • کاهش رفلاکس معده
  • کاهش ورم و نفخ معده
  • کاهش سوزش معده
  • ضد سرطان

میزان مصرف و نحوه استفاده از زردچوبه

میزان مصرف زردچوبه به عنوان دارو تا ۳ گرم در روز بلامانع است و در عین حال مصرف ۸ تا ۱۰ گرم از آن در روز نیز مشکلی به وجود نمی آورد. شما می توانید از پودر زردچوبه در تهیه غذاهای روزانه استفاده کنید، لازم به ذکر است جذب زردچوبه و کورکومین موجود در آن در بدن بسیار ضعیف است و برای جذب بهتر نیاز به پیپرین دارد، پیپرین معمولا در فلفل سیاه یافت می شود، از این رو بهتر است زردچوبه در ترکیب با فلفل سیاه استفاده شود تا جذب بهتری برای بدن داشته باشد.

درمان خانگی ورم معده با زردچوبه

در حالت کلی این بیماری زیاد خطرناک نیست ولی نباید علائم آن را نادیده بگیرید و به راحتی می توانید با مراجعه به پزشک و یا استفاده از داروهای گیاهی موثر و تایید شده در همین زمینه بیماری را کنترل و درمان کنید.

منبع : آرگا

برچسب :

منابع سایتآرگا _ روزانه _ دانشنامه اسلامی _ تاپ ناز _ پرشین وی _ایرنا _ بیتوته _ دلگرم _ سلام دنیا _ همگام درس _ فال و خواب _ توپ تاپ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا