توانايي خيالپردازي در مورد آينده ارتباط نزديكي با توانايي يادآوري خاطرات گذاشته دارد
پژوهشگران ميگويند توانايي خيالپردازي در مورد آينده ارتباط نزديكي با توانايي يادآوري خاطرات گذاشته دارد و حتي به اين توانايي وابسته است.
اين يافتهها يك جنبه كمتر شناخته شده اختلال فراموشي يا نسيان را روشن ميكند.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از خبرگزاري فرانسه ، محققان در يك مطالعه كوچك، فعاليت مغزي گروهي از داوطلبان را هنگامي كه بطور متناوب اتفاقات گذشته مانند سالروز تولد يا گم شدن يا ماجراهاي مشابه را در آينده تجسم مينمودند، مقايسه كردند.
اسكن مغزي ۲۱داوطلب نشانگر همپوشاني كامل قسمتهايي از مغز بود كه براي اين دو فرايند مورد استفاده قرار ميگيرد.
“كارل زپونار” نويسنده اين مطالعه از دانشگاه واشنگتن در سنت لوييس ميگويد اين يافتهها مويد آن است كه حافظه و خيالپردازي در مورد آينده مناسبات مشترك زيادي با هم دارند و علت اينكه خيالپردازي در مورد آينده بدون داشتن خاطرات گذشته ناممكن است را توضيح ميدهد.
الگوهاي فعاليت مشاهده شده در اين نواحي مغز ميتواند تا حدودي اين پديده را توضيح دهد. اين پديده بيانگر آن است كه زمينه فضايي و ديداري خيالپردازيها برگرفته از تجربيات گذشته به ويژه يادآوري حركات خاص بدن است.
دانشجويان شركتكننده در اين مطالعه تصاوير آينده خود را در بستر مكانهاي مشابه (خانه و مدرسه) و افراد مشابه دوستان و خانواده قرار ميدادند كه اين امر مستلزم فعال شدن مجدد اين تصاوير در شبكههاي عصبي مسئول ذخيره و باززايي خاطرات شخصي است.
“كاتلين مكدرموت” استاد روان شناسي دانشكده پزشكي دانشگاه واشنگتن ميگويد اين يافتهها علت ناتواني مبتلايان به فراموشي براي خيالپردازي را توضيح ميدهد.
اين مطالعه در مجله “of the national academy of sciences “proceedings منتشر شده است.