تاریخچه جوراب و افتتاح اولین کارخانه جوراب بافی

جوراب امروزه جزئی از وسایل ضروری به حساب می آید و بسیاری از افراد هستند که برای هر نوع کفش خود از یک مدل آن استفاده می کنند. قصد داریم در ادامه شما را با تاریخچه جوراب آشنا کنیم و اطلاعاتی در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم.

چجوراب در زمان باستان

تاریخچه جوراب در ایران و جهان

جوراب یکی از کالاهایی کی باشد که برای پا های شما مناسب می باشد و منجر به گرم نگه داشتن آن ها شده و عرق اضافی آن را جذب می کند. جوراب ها دارای انواع متفاوتی می باشند و شما می توانید برای هر مدل کفش خود یکی از آن ها را انتخاب نمایید. شاید برایتان جالب باشد که بدانید اولین جوراب هایی که امروزه از آن ها استفاده می کنید مرتبط با ۲۵۰ الی ۴۲۰ سال بعد از میلاد می باشد و مردمان مصر باستان در کنار رود نیل از جوراب استفاده می کردند. در واقع مردان مصر و زنان در یونان باستان از این کالاها استفاده می کردند و سالانه جوراب های بسیاری در جهان مورد استفاده قرار می گیرد و تقریبا همه افرادی که روی کره زمین هستند حداقل یک بار از جوراب استفاده کردند.

در قرن ۱۲ میلادی جوراب های ساق کوتاه به جوراب های بلند تبدیل شدند و مردان جوراب های بلند و تنگی می پوشیدند که از کمر تا پاهای آن ها را می پوشاند و زنان نیز از جوراب های بلندی استفاده می کردند که در قسمت زانو با کش محکم می شد. بعد از سال ۱۵۴۵ جوراب های ساق بند زیبا و کش بافتی وارد بازار شد و مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفت.

پیشینه جوراب

جوراب در ایران

برای اولین بار زمانی که ناصرالدین شاه در سال ۱۳۰۶ به فرانسه سفر کرد برای خانم های خود به عنوان سوغاتی جوراب آورده بود و بعد از چند سال این کالا نیز مورد استفاده عموم مردم قرار گرفت. ایرانیان تا سال ها از جوراب های وارداتی استفاده می کردند. در یونان باستان اولین جوراب هایی که تولید شدند از موی حیوانات بود و در قرن ۸ ام این کار انجام شد. در واقع این کار به اقتصاد این کشور کمک بسیار زیادی کرد و تمامی افرادی که در این برهه از زمان در یونان بودند از این جوراب ها استفاده می کردند.

اولین مرکز جوراب بافی در ایران

در زمان های بسیار دور هیچ کارگاه یا کارخانه جوراب وجود نداشت و جوراب ها را در خانه تهیه می کردند و برای این کار ابتدا باید پشم حیوانات را به نخ تبدیل می کردند و سپس از آن ها جوراب می بافتند. اولین کارخانه تولید جوراب در سال ۱۳۳۳ توسط یک فرد ایرانی به نام خلیل رحیمی افتتاح شد که در این سال با دست جوراب ها را می بافتند.

در سال ۱۳۴۵ ماشین های جوراب بافی از چین وارد ایران شد و سال ها بعد واردات دستگاه های جوراب بافی قطع شده و در خود ایران این ماشین ها را تولید می کردند و در ایران دیگر تمام جوراب هایی که نیاز است تولید داخلی می باشد و وابسته به خارج نمی باشد.

تاریخچه جوراب

جوراب ها امروزه از پرکاربردترین وسایل در خانه ها می باشند و افراد به صورت روزمره از آن ها استفاده می کنند. حال که با تاریخچه جوراب در ایران و جهان آشنا شدید و اطلاعاتی در این زمینه کسب کردید اگر از این مطلب رضایت داشتید در اینجا نیز می توانید تاریخچه رادیو و تاریخچه برند زارا را نیز مشاهده کرده و اطلاعاتی در این زمینه ها نیز بدست آورید، برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده استفاده کرده و به صفحات مربوطه وارد گردید تا به مطالب دسترسی داشته باشید.

منبع : آرگا

برچسب :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا