آشنایی با خواص شکر سرخ و کاربردهای آن
شکر سرخ خواص متعددی دارد که می تواند در کم شدن خستگی، درمان یبوست، درمان التهاب لثه و رفع قولنج کمک کند که شکر سرخ همان شکر قرمز در مازندران می باشد که به شکر نیشکر معروف است. شکر سرخ حاصل پختن شیره نیشکر می باشد که فواید متعددی دارد. شکر سفید را همه افراد از آن مصرف می کنند که می توان در جهت صنعتی و خانگی استفاده کرد. شکر سرخ و شکر قهوه ای و شکر زرد از انواع شکر ها می باشد که طریقه تولید و ویژگی آن ها با هم دیگر متفاوت است. همه آن ها از نیشکر به وجود می آیند که خواص شکر سرخ بیشتر می باشد و آن هم به دلیل طبیعی بودن آن نسبت به دیگر شکر ها می باشد. در تولید شکر سرخ هیچ گونه مواد شیمیایی وجود ندارد که از گذشته در طب سنتی برای درمان تب نقش موثری داشته است.
آشنایی با خواص شکر سرخ
شکر سرخ در طب اسلامی و سنتی بسیار سفارش شده که قبل خواب مصرف شود،از خواص آن می توان گفت حاوی پروتئین و ویتامین و املاح معدنی زیادی است. که دارای فیبر، آهن، فسفر، آنتی اکسیدان، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، می باشد این ماده فوق العاده برای بهبودی برخی از بیماری ها هم مفید بوده که به شرح زیر می باشد؛
- شکر سرخ ملین و ضد نفخ می باشد.
- شکر سرخ برای درمان یبوست روشی عالی است.
- شکر سرخ سودا زاست.
- شکر سرخ گرفتگی صدا و گلو را باز می کند.
- شکر سرخ برای درمان سرماخوردگی مفید است.
- خواص شکر سرخ برای درمان خشک کردن ریه مناسب است.
- شکر سرخ برای سلامت قلب و عروق مفید می باشد.
- شکر سرخ به کاهش قند خون کمک می کند.
- شکر سرخ برای کم خونی و پاکسازی خون مفید واقع شده است.
- شکر سرخ خاصیت تقوین کنندگی کبد را دارد.
- شکر سرخ برای تقویت استخوان و استحکام مفاصل و پیری زودرس را به تاخیر می اندازد.
- شکر سرخ برای مادران باردار گزینه خوبی است.
- شکر سرخ برای افزایش نیروی جنسی عالی می باشد.
- شکر سرخ به جوانسازی و شادابی پوست کمک زیادی می کند.
- شکر سرخ برای بیماری شکم درد و التهابات معده مفید است.
- شکر سرخ برای افرادی که رژیم غذایی دارند عالی است چون کالری و قند کمی دارد.
تعریف شکر سرخ
عصاره نیشکر را با حرارت دادن تبدیل به شکر سرخ می کنند که علت این نامگذاری شیره نیشکر می باشد که با حرارت دادن سرخ می شود. شکر سرخ به دلیل این که ساکاروز و کالری کمتری دارد یکی از عالی ترین خواص شکر سرخ می باشد، چون برای افرادی که دیابت یا قند خون بالایی دارند و یا افرادی که رژیم غذایی دارند مفید است. رنگ شکر سرخ بستگی به نوع نیشکری دارد که کاشته شده و شرایط مزرعه و میزان حرارت زمان پخت آن دارد که متفاوت از هم می باشد. در خاصیت شکر سرخ حاصل شده هیچ تاثیری ندارد مگر این که سوخته شده باشد که آن هم از خواص دارویی و طبی آن کم می شود.
طرز تهیه شکر سرخ در کارگاه نیشکر
پس از کندن نیشکر از مزرعه برگ ها و اضافات آن را کشاورزان از ساقه جدا می کنند. بعد از جمع آوری کردن به داخل کارگاه نیشکر پزی می برند، در آن جا نیشکر ها را درون دستگاه آبگیری ریخته و آب آن ها گرفته می شود. سپس آب به وجود آمده را به مدت ۳ ساعت در دیگ بزرگ مسی ریخته و می جوشانند تا آبش تبخیر شود و غلظت شیره زیاد شود. برای این که شیره سر نرود و ته نگیرد آن را باید مدام هم بزنند. بعد برای گرفتن ناخالصی هایش موادی که روی سطح آن می باشد را خارج می کنند و در جایی برای استفاده از خواص شکر سرخ کنار می گذارند. پس از چند ساعت از حرارت دیدن شکر سرخ تقریبا آماده می شود و شبیه به حلوا پیدا می کند. زمانی که جامد شد آن را به تکه های کوچک تقسیم کرده و آماده مصرف می باشد. با تهیه این ماده که ارزش غذایی بالایی دارد در جهت مصارف خانگی و محصولات جانبی هم کاربرد زیادی دارد.
کاربرد و طریقه استفاده از شکر سرخ
کشت نیشکر از زمان قبل ساسانیان در ایران رواج داشته است که امروزه کشت نیشکر در استان های شمالی و خوزستان و مازندران با داشتن زمین های خوب و حاصلخیز با آب فراوان انجم می گیرد. هر ساله جشنواره هایی در این خصوص برگزار می شود که برای گردشگران دیدنی و جذاب می باشد که همچنین به رونق و تولید کسب و کار مردمان آن محل انگیزه می دهد. پس اگر بخواهید مضرات شکر سفید را کم کنید به شکر سرخ روی بیاورید چرا که خواص شکر سرخ فراوان بوده و به شما عزیزان در جهت درمان بیماری کمک می کند. از شکر سرخ می توانید به جای قند با چای از شکر سرخ استفاده نمایید. برای پخت و تهیه کیک و مربا و شیرینی از شکر سرخ استفاده نمایید. کف موجود در شکر سرخ را با صبحانه میل نمایید. در هنگام پخت شیره آن (رو شکر) تهیه می شود آن را برای شربت استفاده کنید. از ناخالصی هایی که از روی شیره نیشکر گرفته شده کره محلی تولید میکنند.
منبع : آرگا
برچسب :